Utesluter inte att välja rivalen – ”Det är ju den billigaste resan”

 Utesluter inte att välja rivalen – ”Det är ju den billigaste resan”

 

Säsongen har varit lite upp och ner, mycket på grund av skador och sjukdomar, men när allt summeras lyckades laget trots allt sluta trea i den norra Allettan och kommer få välja motstånd först inför stundande kvartsfinaler.
Då utesluter Boden-tränaren Robert Nordberg inte att det kan bli derbyn i slutspelet.
– Absolut, Piteå är med i bilden, det är ju den billigaste resan, säger han till mjornberg.se.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Boden avslutade seriespelet med att hemmabesegra Piteå med 3-1 inför 1023 personer i Björknäshallen. Var det en försmak av vad som komma skall i slutspelet?

Helt omöjligt är det inte. Tredjeplatsen i Allettan norra innebär att Boden kommer ha ynnesten att välja först inför kvartsfinalspelet och lagen som finns att välja på är Huddinge, Vimmerby, Piteå, Strömsbro, Lindlöven, Visby/Roma, Halmstad eller Tranås och Wings eller Teg.

– Hur de spelar, det är nummer ett och sen får vi titta på ekonomi, det är nummer två, säger tränaren Robert Nordberg om parametrarna som värderas inför valet.

– Jag kommer titta på matcher med lagen som är aktuella och sen tar vi det snacket i sportgruppen och så gör vi en whatsup-grupp med kaptenerna och så får de vara med och tycka till. Så kommer vi fram till något.

Skulle ni våga välja Piteå?
– Ja absolut, Piteå är med i bilden, det är ju den billigaste resan.

– Jag tycker att när det drar ihop sig till playoff då blir det head to head och då lyfter sig alla, man bär inte med sig så mycket mer än att man har en tro på det man gör själv och lagets gameplan kan vara någon form av trygghet, men annars sätts allt på sin spets. Det finns inga givna förutsättningar.

 

Har inte samma spets
Det har varit en ganska rörig säsong med mycket skador och sjukdomar och så en skrivbordstvist med ligaorganisationen Hockeyettan ovanpå det. Men lagom till att vårsolen börjar värma tycker Nordberg ändå att Boden är på rätt väg och redo för slutspel.

– Jag tycker att vi är där vi ska vara och att vi kan maxa vår trupp, sen om det räcker hela vägen det vet man ju aldrig.

Det känns som att ni är mer av ett kollektiv än att ni har superspetsen i årets upplaga?
– Ja men det är det ju. Vi har inte samma spets, det sticker jag inte under stolen med, sen har vi också ett annat spel tycker jag.

– Vi har tightat till vårt spel, vi är inte alls lika utspridda och sparar vår energi till där den behövs.

På papperet ser ni ut att vara byggda som ett slutspelslag….
– Det var vår tanke från början att vara lite tyngre och starkare, men man måste ändå ha ett spel och kunna spela med pucken.

Ifjol bar Boden ett ganska stort favorittryck, men slogs ut i slutspelet av ett Mariestad som använde lagets egen medicinen och spelade fysiskt och uppoffrande. Den minan ska Boden inte gå på igen.

– Vi spelade för offensiv hockey ifjol, även om vi hade ett offensivt lag så tycker jag inte att vi var nog tighta i defensiven över hela banan och det tycker jag att vi är i år på ett annat sätt.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare