Klart med ny sportchef – hämtas från SHL-organisation

 Klart med ny sportchef – hämtas från SHL-organisation

 

För en tid sedan meddelade klubben att klubb- och sportchefen Morgan Persson inte blir kvar till nästa säsong, nu står det klart vem som tar över ansvaret för de sportsliga frågorna.

Vimmerby har gjort klart med en återkomst för Pelle Johansson som sportchef. Han kommer närmast från en roll som ungdomsansvarig i IK Oskarshamn.

– Vimmerby Hockey har ett väl inarbetat arbete att verka som ett topplag i Hockeyettan, och det arbetet kommer jag fortsätta att försöka utveckla och sätta min egen prägel på. Jag kommer också lägga mycket fokus på att utveckla klubbens juniorverksamhet, för att jämna ut glappet mellan representationslag och juniorer, för att få en mer naturlig övergång från junior- till a-lag i en framtid. Naturligtvis är det en stor utmaning, men samtidigt väldigt spännande att få göra det i sin moderförening, säger Pelle Johansson på Vimmerbys hemsida. 

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare