Oklart om offensive backen kommer till spel i slutspelet

 Oklart om offensive backen kommer till spel i slutspelet

 

Under Allettans gång har den unge talangen varit en sevärd offensiv kraft från sin backplats och svarat för tio assistpoäng på 16 matcher. Men den senaste tiden har Lucas Thorstensson saknats i Väsby-lineupen och det är oklart om han kommer tillbaka. Almtuna har kallat hem honom, bland annat för att spela J20-hockey.
– Det är deras spelare, säger sportchefen Tom Tärnström till mjornberg.se.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Det finns en tydlig baksida med lån. Den spelskicklige backen Lucas Thorstensson som varit inlånad från Almtuna under Allettan har inte spelat med Väsby sedan den 27 februari.

Hemmaklubben har plockat tillbaka honom och om det blir något mer spel i Väsby under kommande slutspel är än så länge oklart.

– Vi har inte sagt något definitivt, men nu bytte de ju tränare och jag vet att Björn Danielsson och Tony Mårtensson har ett gott öga till honom. Det var ju sagt från början att ska han in och spela där då är det klart att det går före. Det är deras spelare, konstaterar Väsbys sportchef Tom Tärnström.

– De vill väl testa honom inför slutomgångarna och inför eventuellt kval kanske. Det är där vi står, det är inget definitivt sagt, utan det är lite dag till dag fortfarande, att de velat ha med honom några matcher.

Under mars har 19-åringen dykt upp i två allsvenska matcher, men också matchats flitigt i Almtunas J20-lag.

– Han är ju med där också, de har väl nåt kval där.

Går spel med Almtunas J20 före spel med Väsby?
– Det har varit mer att han har varit i a-laget och då hade det blivit rörigt. Att han skulle spela i a-laget i Almtuna och sen spela en match hos oss och sen inte vara med på två dagar och det vill inte vi ha. Då är han där och då kan de nyttja honom i J20 också, så det är inget uttalat utan vi har dialog kring var det passar bäst.

– Sen är det deras spelare så vill de ha honom där och använda honom i J20 då säger inte jag något om det. Men beroende på hur långt de går och hur hårt de vill trycka på i J20 och om han spelar a-lag så är det lite om och men, men det visste vi om från början.

 

Hoppas på återkomst i slutspelet
Även om Lucas Thorstensson i och med statusen som lånespelare är en back som klubben inte fullt ut räknat med som någon som skulle vara med hela säsongen lämnar han en lucka efter sig i backbesättningen inför avslutningen av säsongen.

De senaste matcherna har topplaget bara haft sex ordinarie backar att tillgå.

Om Almtuna klarar sig utan kval, kan han komma in och vara en slutspelsspelare hos er?
– Ja det kan han vara. Han kan hoppa emellan hela vägen, så det är någon vi kan använda oss av då.

Och det är något som ni vill om läget finns?
– Ja, nu får vi väl se lite hur det blir. Viktor Åström har varit borta ett tag och det är lite frågetecken på hur länge det blir. Det har tyvärr blivit lite längre än vad vi har trott från början. Innan deadline såg det ganska ljust ut, men sen har det gått åt lite fel håll.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare