Vägrar snacka kris – men jakten går efter en målskytt

 Vägrar snacka kris – men jakten går efter en målskytt

 

Efter en lysande grundserie där laget fick det mesta att stämma har det grinat emot ordentligt i Allettan. Ungefär halvvägs ligger Vimmerby näst sist och har förtvivlat svårt att göra mål.
Nu jagar sportchefen Morgan Persson en målskytt.
– Något tittar vi så klart på att plocka in, säger han till mjornberg.se.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Tolv inspelade poäng och 26 mål producerade framåt. Det är Vimmerbys dystra facit över de 13 första omgångarna i Allettan södra och räcker inte till mer än en placering som nästjumbo.

– Det är målen som saknas, du får inga skönhetspoäng för att du spelar bra. Vi hade lite problem tidigare med vårt försvarsspel där vi släppte in för mycket mål, det har vi fått rätsida på. Vi släpper inte till några mål, vi släpper knappt till några chanser och spelar ett jättebra försvarsspel. Vi bygger upp ett anfallsspel och skapar chanser på jättemånga olika sätt, men av någon anledning så hittar inte pucken in just nu som den gjorde i grundserien och vad det beror på är otroligt svårt att analysera, konstaterar sportchefen Morgan Persson.

Är det lite krisstämpel över det?
– Nej kris är det inte, det vill jag inte säga, det tycker jag är hårt. Kris hade varit om vi hade legat där vi ligger i en vårserie eller på näst sista plats i en grundserie, då hade jag väl kanske kunnat hålla med om den beskrivningen. Det är klart att vi vill gå till playoff och så långt vi bara kan, vi hade tidigt en målsättning vad vi ville göra med den här säsongen, men vi har ingenting att förlora. Vi kan inte åka ur, vi riskerar inte vår plats i division ett, men det är klart vi vill till playoff och det skulle vara en jättebesvikelse om man inte lyckas med det, men just nu är vi där vi är och det är bara att gräva där vi står.

 

Jagar en målskytt
Ett sätt att hantera situationen kan vara att jaga förstärkning. Även om Vimmerby bitvis spelat riktigt bra är målskyttet just nu ett stort problem och sportchefen hymlar inte med att han har ögonen öppna inför stundande deadline.

– Vi håller väl ögonen öppna och har gjort en tid, vi får se hur det slutar här innan det stänger, men något tittar vi så klart på att plocka in.

Vad är det specifika behovet?
– Just nu är det målskyttet så klart, vi tittar på någon som kan komma in och hjälpa oss där i första hand. Men marknaden är begränsad och det som finns, det lilla som har funnits och finns, det kostar för mycket så det är väl där vi är.

Vad är strategin då?
– Vi tittar överallt och har kontakt med folk överallt, vi får väl se vad det kan mynna ut i om det blir så att vi tar ett lån för säsongen eller hur vi gör. Klubbarna ovanför oss håller ju också på och letar så det kan ju bli något som trillar ner, men vi får se vad det mynnar ut i i slutändan. Det är lite osäkert just nu.

Fokuserar ni på målskytteproblematiken i truppen eller är det något man helst inte vill prata för mycket om?
– Det är avvägningar, men det är klart att vi jobbar på det, i olika övningar på träningarna och så där. Sen är det en jäkla avvägning hur mycket man ska prata om det och älta om det för att det ska bli bättre. Det kan bli åt andra hållet, att det knyter sig ännu mer i de här avgörande lägena, men nu är det lite axlarna upp, att man kramar klubban lite hårt och man ser kanske bara målvakt istället för att se nät.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare