”Vi har haft förfrågningar både på spelare och ledare”

 ”Vi har haft förfrågningar både på spelare och ledare”

 

En missad Alletta har inneburit en hel del förfrågningar på kuggar ur truppen, men svaret från Visby-bossen André Lundholm har varit tydligt. Nej.
Nu jagar Visby istället förstärkning själva.
– Man får kanske ta vad man får snart, säger sportchefen till mjornberg.se.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Visby/Roma brukar prenumerera på en plats i Allettan, men den här säsongen gick det inte som det var tänkt. En ryckig försäsong med avhopp och skador la en dålig grund och från en östserie som var tuffare än vanligt lyckades ögänget inte nå Allettan.

Tillvaron i vårserien är ovan rent sportsligt, men har också inneburit att andra fiskat efter lagets spelare.

– Det kommer frågor ibland, det gör det, men vi släpper inga spelare. Det har kommit från Hockeyettan-klubbar. Det är en ovan sits för oss, vi har alltid varit i Allettan och nu är vi inte där så jag förstår att frågan kommer, men det har inte varit aktuellt och det kommer inte att vara aktuellt heller, utan vi ska kriga för vårat och försöka gå långt den här vägen, säger sportchefen André Lundholm.

Du känner ingen oro inför transferdeadline att lag i allsvenskan får värvningspanik och börjar rycka i era spelare?
– Ja det kan de ju göra om de vill, men vi släpper inga.

Har du haft förfrågningar under säsongen?
– Ja det har vi haft, vi har haft förfrågningar både på spelare och ledare och allt möjligt.

Någon har velat ta Hans ”Säcken” Särkijärvi ifrån er alltså…?
– Jag säger bara ledare, det kan ha varit materialare, Sveriges bästa sportchef, kanslist, det finns många roller, skrattar Lundholm.

 

”Man får kanske ta vad man får snart”
Istället för säljare siktar Visby på att vara köpare vid deadline. Laget tappade många forwards tidigt och har inte ersatt alla trots att säsongen har pågått en ganska lång stund.

– Vi söker två forwards och kanske en back också, konstaterar sportchefen.

– I första hand söker vi för att bredda. Vi har ännu inte fyllt upp fullt ut för tappen och skadorna vi drabbades av under försäsongen. Så det är väl primärt det. Det måste vara duktiga spelare, men kanske inte som en del andra söker, spets-spets. Vi skulle vilja hitta en allround-forward, en tvåvägsforward eller alternativt en energiforward, det är väl det som står högst på min lista.

Är det medvetet att ni inte har fyllt upp platserna redan?
– Nej det är det inte, utan det är helt enkelt att det inte har funnits någonting som har kommit till oss i alla fall. Det som har varit ute har mest varit utländska spelare och oftast lite mer spets, poängspelare och det är inte riktigt det vi har sökt efter. Plus att det blir ganska höga race om de spelarna.

Kan det bli så att ni tillslut lånar någonting?
– Finns det inget att välja på kan man väl hamna i det läget, men det är problematiskt det där för med lån vet man ju inte. Jag utesluter det inte, absolut inte, men jag skulle vilja ha en permanent lösning. Man får kanske ta vad man får snart.

Om ni inte får tag i något, hur dålig situation sitter ni i då?
– Vi har ju spelat på det här laget, vi har fyllt på någon här och där och kört på det här, så det är inte att vi drabbas av någon kris. Men det är mer att man ska kunna klara en skada eller två och två covid-fall och ändå kunna ha något. Sen blir det ganska tätt och tufft matchande på slutet med alla framskjutna matcher.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare