Sitter lugnt och hoppas få behålla spetsarna – ”Risken finns ju alltid”

 Sitter lugnt och hoppas få behålla spetsarna – ”Risken finns ju alltid”

 

Laget hade en hemsk höst präglad av skador på nyckelspelare, men lagom till att transferdeadline närmar sig ser läget betydligt bättre ut vilket gör att sportchefen kan sitta ganska lugnt.
Så länge spetsspelarna med klausul blir kvar.
– Risken finns ju alltid, men jag känner mig ganska trygg i det ändå, säger Nyköpings sportchef Magnus Eriksson till mjornberg.se.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Nyköping satte ihop ett på papperet ganska intressant lag inför säsongen, men i takt med att nyckelspelare så väl på backsidan som i tilltänkta spetsroller gick sönder föll laget ut ur racet om en Allettan-plats. Nu ser läget på skadefronten dock betydligt bättre ut och det gör att klubben inte behöver känna någon stress inför stundande transferdeadline.

– Vi har egentligen hela truppen att tillgå nu och det är stor skillnad mot hösten så det känns jättebra, konstaterar sportchefen Magnus Eriksson.

– Nu har vi en tät period, tre, fem matcher hinner vi nog avverka innan fönstret. Vi får ta den här etappen med ganska mycket matcher först innan vi tittar vidare. Dels beroende på de sportsliga resultaten och sen hur det ser ut på skadefronten innan vi verkligen tar något beslut kring deadline. I dagsläget är vi ganska nöjda, men som alla säger, klart vi inte stänger några dörrar.

Men det handlar mer om att täcka för skador då än att ni känner att ni har brister i truppen som måste åtgärdas?
– Ja, lite så faktiskt. Nu när vi har alla tillbaka så tycker jag att vi ändå känner oss trygga med det. Jag kan inte säga att det är något vi saknar som vi tittar på. Vi har pratat lite grann om att säkra upp med eventuellt någon center om vi skulle hitta något bra, för centrar kan man ladda på med. Det gör inget om man har för många. Det går alltid att trycka in dem även om de inte spelar just center.

 

Hoppas behålla spetsarna
En annan sak som skulle kunna påverka Nyköpings benägenhet att värva vid deadline är huruvida de får behålla hela sin trupp. Flera av de vassa nyckelspelarna har allsvenska klausuler i sina kontrakt.

Marknaden är ju väldigt tunn, ni är inte rädda att de allsvenska klubbarna kommer och rycker i spelarna?
– Det är klart, vi får alltid ha med det i beräkningarna. Jag kände det faktiskt direkt i och med att vi bommade Allettan att även om det inte är någon som har klausuler för Hockeyettan så brukar det alltid komma upp de här som vill spela Allettan. Så jag var beredd på de där jobbiga samtalen med agenter och sånt, men det blev faktiskt ingenting, så det var ganska skönt.

– Allsvenska klausuler finns hos vissa. Så mycket kan jag väl säga att det har varit lite förfrågningar tidigare under hösten, men som inte har blivit något av av olika anledningar. Risken finns ju alltid, men jag känner mig ganska trygg i det ändå.

Har ni en speciell dialog just med klausulspelarna för att känna av vinden?
– Ja absolut det har vi och det är väl egentligen en som det har varit lite intresse och så kring och det är väl ingen skräll att det är Daniel Fahlström. Det är väl egentligen honom man har den där extra dialogen med. Han känner precis som vi att ska det vara något så ska det verkligen vara något som är värt att chansa på för hans del. Samtidigt som nu har vi ändå något att spela för och det ska bli en spännande avslutning på den här södra vårserien.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare