Hoppas stärka defensiven – ” Vi har en jättestor utvecklingspotential”

 Hoppas stärka defensiven – ” Vi har en jättestor utvecklingspotential”

 

Offensivt har laget hittat helt rätt. Spelarna som ska producera gör poäng och laget har öst in flest mål av alla i Allettan södra (47 stycken), men defensivt finns fortfarande orosmoln för Karlskrona.
Så väl strukturellt som på skadelistan.
– Vi har en jättestor utvecklingspotential, säger tränaren Eric Karlsson till mjornberg.se.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Karlskrona hakar på i toppen av Allettan södra och har gjort det mycket tack vare ett kreativt och förhållandevis vasst anfallsspel. Men mot Skövde senast (seger 5-3) visade laget upp en ganska slarvig sida med puck i egen zon. Något tränaren Eric Karlsson hoppas ska vara åtgärdat redan till kvällens hemmamöte med Mariestad.

– Det är någonting som vi jobbar väldigt mycket med, vi har släppt in relativt mycket mål och släppt till relativt mycket klara målchanser. Vi spelar ett spel där vi tar ganska mycket risker, vi vill spela väldigt kreativt med pucken och det gör ju att vi också gör mest mål i serien. Vi får väldigt mycket klara målchanser, men när det inte lyckas så blir det att det leder till mer klara målchanser för motståndarna också, konstaterar Karlsson.

– Det är inte strukturen när motståndarna har pucken, utan det är att vi ger bort pucken i dåliga lägen och då är det otroligt svårt att försvara sig, när man är på väg framåt och det är väl det som vi har jobbat mycket med och där vi har en jättestor utvecklingspotential. Det såg jättebra ut mot Nybro hemma, det såg jättebra ut mot Hanviken hemma, sen mot Skövde var vi tillbaka lite i dåliga vanor.

Från sidan kan det se ut som att det blir lite övermodigt ibland…
– Vi pratar jättemycket om att vi måste kunna göra bättre bedömningar och ta större ansvar när vi ska spela den här pucken. Det är ändå puckföraren i fråga som äger det, sen har vi en struktur och ett system som bygger på att vi ska försöka hitta konstruktiva lösningar.

 

Öppen för värvningar
Men det går inte bara att förklara skönhetsfläckarna med slarv och ett medvetet risktagande. Faktum är att Karlskrona för tillfället dessutom går väldigt kort om folk på backsidan. Mot Skövde senast hade laget bara fyra ordinarie backar med sig. Ludvig Carlsson och Christoffer Rasch stoppas av handskador och är förmodligen några veckor bort. Kevin Ekman-Larsson fick stanna hemma sjuk.

Håller det att spela ert spel när ni är så skadeskjutna som ni är?
– Jag tycker att vi spelar mer rakt och rejält mot Nybro och Hanviken, så jag skulle nog vilja säga att Skövde förhoppningsvis var ett litet gupp och att vi kommer tillbaka lite i det rakare och rejälare redan mot Mariestad. Men det är klart att vi måste spela lite mer efter materialet vi har på backsidan.

De senaste matcherna har centern Sebastian Sundlöv matchats som back.

– Sebbe har gjort det jättebra, jag är sjukt imponerad. I vanliga fall brukar det vara ett större problem även om han är en duktig tvåvägscenter, så han har gjort det sjukt bra. Det är nästan så vi brukar skoja om att han ska konvertera till back istället.

Måste ni förstärka backsidan?
– Jag får väl vara tråkig och bolla över det till sportchefen Michael Sundlöv, men det är klart att vi pratar om att eventuellt förstärka. Sen har vårt J20-lag haft corona så vi har inte kunnat plocka något därifrån. Annars har vi plockat upp bland annat Herman Håkansson. Men vi hoppas att Kevin Ekman-Larsson är tillbaka i närtid och sen får vi väl se lite.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare