Lånar när keepern kan bli borta länge – ”så att vi har två bra målvakter som är spelbara”

 Lånar när keepern kan bli borta länge – ”så att vi har två bra målvakter som är spelbara”

 

Det har varit en väldigt turbulent vinter på målvaktssidan och nu gör Östersund ytterligare ett drag genom att låna in Carl Hjälm från Tingsryd.
Anledningen: statusen på ordinarie förstekeepern Isak Mantler är högst oklar. Vill det sig illa missar han resten av säsongen.
– Det har inte gått åt det hållet vi trodde, säger sportchefen Per Tagesson till mjornberg.se.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Det har varit ett enda stort kaos på målvaktssidan i Östersund allt sedan Allettan startade. Förstekeepern Isak Mantler skadade foten i premiären mot Forshaga och några omgångar senare gick även hans kollega Hugo Marklund sönder.

Sedan dess har det varit ett lappande och lagande med ideliga lån. Nyligen kontrakterade klubben Linus Marcko för resten av säsongen och nu agerar Östersund igen. Det bekanta ansiktet Carl Hjälm lånas in från allsvenska Tingsryd och blir klubbens sjunde keeper i Allettan.

– Vi har fortfarande Isak Mantler och Hugo Marklund på skadelistan, de har väl börjat komma igång i träning båda två, men det är fortfarande ett tag bort så när vi fick den här möjligheten av Tingsryd att låna hem Calle, då valde vi att göra det så att vi har två bra målvakter som är spelbara, berättar sportchefen Per Tagesson.

 

Riskerar missa resten av säsongen
Prognosen för Hugo Marklund är att han har några veckor kvar till spelbart skick. Med Isak Mantler är det betydligt mer oklart. Initialt trodde man att han skulle kunna vara tillbaka i spel förhållandevis kvickt, men hans fotskada har visat sig vara värre än förväntat.

– Första rapporten på Mantler var att det var dag till dag, att han kan väldigt snart vara tillbaka, men sen har det inte gått åt det hållet vi trodde så där har det blivit väldigt långdraget och där är det fortfarande osäkert. Man hoppas så klart att han kommer spela något mer i år, men det är inte något vi tar med säkerhet, säger Tagesson.

Därför tar Östersund det säkra före det osäkra och lånar Carl Hjälm från Tingsryd som kollega till Linus Marcko. Ett lån som gäller tills vidare.

– Det är klart att Tingsryd inte ger upp honom helt utan de vill ha en livlina att händer det något hos dem så kan de kalla tillbaka honom.

Men förutsatt att det inte händer något är han hos er säsongen ut?
– Ja exakt, precis. Så rätt vad det är kan vi ha en jäkla konkurrens på målvaktssidan också, men det tar man ju hellre än hur det har sett ut fram till nu för oss.

Vad har du för plan om ni plötsligt sitter med fyra friska målvakter?
– Det är klart att de kommer också att vilja spela så då får vi börja kolla på om vi kan låna ut någon istället. För det är klart att har vi fyra friska målvakter, det kan man dels inte ha i träning för att tillfredsställa allas träningsbehov och sen vill de ju spela match också. Det tar vi den dagen det kommer.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare