Därför bryter de med meriterade nyförvärvet – ” blev inte exakt som vi hade velat”

 Därför bryter de med meriterade nyförvärvet – ” blev inte exakt som vi hade velat”

 

Han värvades som en rutinerad kraft som skulle höja laget i jakten på spel i Hockeyallsvenskan. Men efter att för det mesta ha stått utanför laget och bara gjort en handfull byten under sina månader i klubben väljer Mariestad slutligen att bryta med finländaren Taavi Vartiainen.
– Det är klart att det blev inte exakt som vi hade velat, säger sportchefen Carl Johansson till mjornberg.se

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Med närmare 300 matcher i finska Liiga, de senaste så sent som säsongen 19/20, var det tänkt att Taavi Vartiainen skulle vara ett spetsförvärv för Mariestad. En powerforward som skulle kunna gå i bräschen och bidra med ytterligare en dimension i det fysiska spelet.

Men den 27-rige forwarden var rostig när han anlände i månadsskiftet oktober/november och har för det mesta stått utanför laget. Han står bokförd för tre Hockeyettan-matcher, men har i själva verket mest gjort några ströbyten och tillslut tröt tålamodet i Mariestad.

– Vi var överens om att vi inte skulle kunna ge honom den speltiden han eftersökte här och han vill spela så mycket hockey som möjligt, så vi var gemensamt överens om att bryta avtalet och gå skilda vägar, kommenterar sportchefen Carl Johansson.

Vad är det som har gjort att han inte har nåt fram dit ni trodde att han skulle vara?
– Svårt att säga, det är en tuff konkurrenssituation och sen kanske han inte riktigt levde upp till de förväntningarna som man hade hoppats av olika anledningar.

Ni sa från början att ni hade en tydlig plan för hur ni skulle sätta honom i spel, men den föll inte väl ut?
– Nej den gjorde ju inte det. Det blir inte alltid som man har tänkt sig.

Han var skadad under en period också?
– Precis och det kom som ett litet break i den här planen, så det påverkade givetvis också hans återhämtning till det här max som vi eftersökte när vi värvade honom. Men nu såg vi ändå, båda parter såg att det var det bästa att bryta här och nu.

Kan man kalla det för flopp?
– Det är oprofessionellt av mig att använda den typen av uttryck, men det är klart att det blev inte exakt som vi hade velat.

 

Jagar ”rätt spelare”
Mariestad har en bred trupp och en del av anledningen till att den tilltänkta finska förstärkningen haft svårt att slå sig in i laget är precis som sportchefen säger, den tuffa konkurrenssituationen på forwardssidan. Men Johansson utesluter ändå inte att Taavi Vartiainen kommer att ersättas.

– Vi sitter nöjda, men sen är det klart som fasen att nu har vi tappat en spelare som vi hade tänkt skulle tillföra någonting till planen och truppbygget så det är klart att vi kikar efter rätt spelare in i truppen.

En powerforward då?
– Inte nödvändigtvis, grejen är att ganska snabbt efter att vi hade tagit in Taavi så plockade jag in Otto Henell också. Honom skulle jag klassa under epitetet powerforward, så jag skulle nog säga det lite tråkiga svaret jag brukar säga, att det ska vara rätt spelare. Man får ha en jäkla respekt för att det är en ganska tunn marknad, så det går inte att välja både left- och right-skytt och allting.

Påverkade Henell-värvningen tålamodet med Taavi Vartiainen?
– Nej, absolut inte. Det gjorde det inte, utan det var snarare så att Taavi inte levde upp till så som vi hade förhoppningar om.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare