Forwarden kan vara på väg bort – back på gång in

 Forwarden kan vara på väg bort – back på gång in

 

Det kan vara en hel del truppförändringar på gång hos laget som tvingats gå ganska kort om folk långa stunder under säsongen. Lag högre upp i hierarkin rycker i stjärnan och försvarsförstärkning kan vara på gång in.
Vi får väl se vad som händer här i veckan, säger Lindlövens sportchef Tomas Östlund till mjornberg.se.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Under slutet av december lånades succéforwarden Maksims Semjonovs ut till AIK i Hockeyallsvenskan och gjorde allt annat än bort sig. Efter fyra mål och totalt fem poäng på fem matcher har Stockholmsklubben knappast gjort någon hemlighet av att de vill värva 21-åringen. Något tränaren Anton Blomqvist till exempel berättat om för HockeyNews.

Hur är framtidsutsikterna att lyckas behålla Semjonovs i Lindlöven?
Vi får se, framtidsutsikterna att hålla honom över tid de är väl borta, han har ju visat i allsvenskan att han hör hemma där, sen får vi se hur snabbt det blir, säger sportchefen Tomas Östlund svävande.

 

Vill värva kanadensisk back
Skadeläget i stort gör att klubben är ute på forwardsjakt och vill förstärka med flera pjäser, men redan den närmsta tiden kan en back vara på gång in i uppställningen.

Kanadensaren Phil Caron, som gjort succé i division 2 med Hällefors i början av säsongen, har tränat med Lindlöven och gjort så pass stort avtryck att klubben vill ha honom permanent. Klubbarna och spelaren är överens, nu hänger allt på pappersexercisen.

Vi ska se om det går att lösa, men han har varit med och tränat med oss och gjort det bra. Det är Migrationsverket, han har ett visum som vi inte vet om han får spela på, så vi vill inte ta någon chans.

Han är skicklig med puck, bra skridskoåkare, bra i positionsspelet också tycker jag att vi har sett här på träningarna, men framförallt styrkorna är med pucken.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare