Smittspridningen kan skjuta fram säsongen i Hockeyettan – ”har en plan b”

 Smittspridningen kan skjuta fram säsongen i Hockeyettan – ”har en plan b”

 

I SHL och Hockeyallsvenskan har ett koppel av klubbar redan aviserat att de fått in corona i trupperna och därför tvingats skjuta matcher på framtiden och smittan börjar leta sig in även i Hockeyettan.
Det kan få konsekvenser för hela säsongen i tredjeligan.
Jag har en plan b, säger Hockeyettans ligachef Mats ”Horndal” Johansson till mjornberg.se.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Coronan har börjat ta ordentlig fart i samhället igen och som en följd av det har matcher skjutits upp i både SHL och Hockeyallsvenskan. I Hockeyettan har Segeltorp aviserat att de fått in smittan i truppen med tolv konstaterade fall, men fler klubbar är drabbade.

Jag har inte fått lov att skjuta någon match än, men det är klubbar där det har testats positivt. Något enstaka fall, säger ligachefen Mats ”Horndal” Johansson.

Med andra ord kommer det troligtvis bli uppskjutna matcher under veckoslutet?
Ja, det skulle jag väl tro, men jag hoppas ju inte.

 

Säsongen kan förlängas
Skulle smittspridningen fortsätta och coronan få fäste även i Hockeyettan kan det få konsekvenser för hela säsongen.

Står ni mer förberedda nu än förra året?
Ja, det är erfarenheten man har med sig, hur vi gjorde ifjol. Förberedd kan du aldrig vara för alla är friska en dag och så insjuknar de nästa. Det kommer och går och det kan man aldrig ha någon beredskap emot eller vara förberedd på, men däremot har man den erfarenheten tycker jag väl, hur vi löste det ifjol.

Finns det tillräckligt med luft i spelschemat för att flytta matcher?
Nej, tveksamt. Kanske i södra Allettan, men i norra Allettan finns ingen luft kan jag säga.

Följaktligen finns planer för hur situationen ska lösas om många trupper insjuknar med en mängd uppskjutna matcher som följd.

Jag har en plan b om man säger så. I ett första skede i alla fall, säger ”Horndal” och utvecklar:

Kvalserien till Hockeyallsvenskan är schemalagd med sista omgången den 14 april och förra säsongen spelade vi faktiskt sista omgången i kvalserien i slutet av april. Om det här eskalerar vilket jag väl är jävligt rädd för att det gör, då kanske vi får ta till det. Jag har inte skickat in någon skrivelse till förbundsstyrelsen än men det är mer en formalitet.

Så plan b är att skjuta säsongen lite…?
Ja. Det är att på något sätt i så fall förlänga säsongen, så får vi väl se, vi kanske bara behöver förlänga en vecka.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare