Ser en lösning på målvaktskrisen – ” har varit lite dag till dag”

 Ser en lösning på målvaktskrisen – ” har varit lite dag till dag”

 

Med förstekeepern skadad och andrekeepern magsjuk blev det lite av en målvaktskris i klubben inför helgens två Allettan-matcher. Situationen i Östersund fick lösas med lån, men förhoppningen är att det prekära läget ska vara löst redan i veckan.
Förhoppningsvis är han med nu på onsdag, säger sportchefen Per Tagesson om skadade förstekeepern Isak Mantler.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

När Östersund i helgen spelade borta mot Borlänge (förlust 3-4) och Strömsbro (seger 4-3 efter förlängning) var det division 2-gänget Ånges kanadensiske keeper Mario Cavaliere som stod mellan lagets stolpar.

Förstavalet Isak Mantler skadade sig i Allettan-premiären hemma mot Forshaga och när hans backup Hugo Marklund tvingades kasta in handduken med magsjuka uppstod en mindre kris inför helgens bortaturné.

Det blev lite rörigt, konstaterar sportchefen Per Tagesson.

Mantler hade väl en lättare skada, vi hoppades att han skulle vara spelklar i helgen, men det kändes lite för osäkert så då tog vi det säkra före det osäkra. Hugo lyckades få en magsjuka så då fick vi kolla vad som fanns i övrigt och så snackade vi lite med Ånge. Jag känner ju Jens Östlund som är tränare där och då tänkte vi att vi skulle ge Mario chansen helt enkelt.

Som båsvakt åkte Gunnar Leijon från Brunflo (som fick hoppa in när Mantler skadade sig i premiären) med.

I helgen var det Ånge-keepern Mario Cavaliere som stod mellan Östersunds stolpar. Foto: skärmdump

 

Förhoppningsvis snart tillbaka
Isak Mantler har varit det tydligt uttalade förstavalet mellan Östersunds stolpar under hösten och när han på något sätt hamnade snett och skadade ett ben i premiären var det många som drog efter andan. Men efter helgens målvaktskaos kommer sportchef Tagesson med lugnande besked inför den kommande veckans två tuffa hemmamatcher mot succégänget Surahammar och hajpade storfavoriten Östersund.

Det är klart att man blev ju jävligt orolig när man såg det, men som tur var så var det inte någon farlig rapport, utan det är bara något som måste vilas bort så förhoppningsvis är han med nu på onsdag.

Det har varit lite dag till dag och på onsdag ska han kunna vara med.

Med tanke på att förloppet för kräksjuka ofta kan vara ganska snabbt är det heller inte helt omöjligt att Hugo Marklund kan vara tillbaka i spel under veckan.

Annars får han inte komma i närheten av laget. Men det är sådana tider nu, det går ju lite skit. Nu lämnade vi både Linus Rotbakken och Carl Skärström hemma i helgen också. Det är också två viktiga pjäser som hade varit bra att ha med oss. Men det är sådana tider nu, det kommer vara manfall lite hela tiden och det enda man är orolig för är att det ska komma något mer, att det blir något större utbrott.

Inte på aktiv jakt
Bortsett från helgens målvaktsstrul sitter Östersund ganska nöjda med truppen. Man har förstärkt under höstens gång med bland annat Linus Lundström, Edwin Hedberg och Roope Reini och jagar inte aktivt mer förstärkning.

Vi är ganska nöjda, det är klart att man kollar alltid av marknaden vad som finns, men just nu är det inte så att vi uttalat söker någonting, utan nu handlar det mer om att vi ska hitta rätt i vårat spel. Det har ju varit lite upp och ner.

Efter två raka förluster i inledningen av Allettan var söndagens vändning borta mot Strömsbro kanske ett steg i rätt riktning.

Det var bra för laget att vi fick göra den där vändningen och ta de där två poängen, det är lätt att det kanske sätter sig lite i huvudet annars.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare