Backen borta resten av säsongen – kommer inte ersättas

 Backen borta resten av säsongen – kommer inte ersättas

Han har inte spelat på en dryg månad och nu kan det konstateras att skadan är så pass allvarlig att det inte blir något mer spel den här säsongen för backen Ludwig Collberg. Men Mariestad planerar inte att ersätta honom i truppen.
– Jag letar inte efter någon back aktivt, säger sportchefen Carl Johansson till mjornberg.se.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Det var i hemmamatchen mot Kumla den 15 oktober som Ludwig Collberg brakade in i sargen och fick hjälpas av isen på bår. Nu har konstaterats att axelskadan han ådrog sig kommer att hålla honom borta från spel resten av den här säsongen.

Ett tufft slag mot Mariestads backsida där spelskicklige Collberg haft en viktig roll, men några planer på att ersätta honom finns inte.

– Som det är just nu kollar jag inte efter någon annan, sen har man alltid ögon och öron öppna givetvis, man vet ju inte vad som dyker upp. Men jag letar inte efter någon back aktivt, berättar sportchefen Carl Johansson.

Trots Collbergs frånvaro har klubben sju seniorbackar att tillgå och lovande junioren Manne Håkansson har matchats under hösten.

– Jag tycker fortfarande trots att Ludwig har försvunnit att vi har kvar en offensiv, vi har kvar samma defensiv. Problematiken blir om en till blir långtidsskadad, då blir det en annan affär.

– Vi har haft Anton Pettersson som har gjort det jättebra när han har fått spela lite mer här nu. Sen har vi tyvärr en skada på en av våra väldigt lovande juniorbackar, Manne Håkansson, men han är på väg tillbaka här nu.

 

Finnarna också skadade
Ludwig Collberg är inte den enda spelaren av dignitet som går skadad för Mariestad. Den senaste tiden har inte heller lagets viktige spetsfinne Joonas Alanne varit i spel på grund av en överkroppsskada.

– Han blir borta ett litet tag till, det är svårt att säga om det är ett par veckor eller tre veckor, men han är borta ett tag till i alla fall, meddelar sportchefen.

Som om det inte vore nog har dessutom Taavi Vartiainen, finländaren som anlände rostig och än så länge hållits utanför de flesta matchtrupperna, skadat sig på träning.

– Det är väl något liknande tidsmässigt med honom. Vi ska sätta honom i spel här framöver, nu blev det lite fördröjt, det är tråkigt när han väl var på gång.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare