Stod upp för skadade brorsan – stängdes av i åtta matcher

 Stod upp för skadade brorsan – stängdes av i åtta matcher

Efter en stark start på säsongen har laget mer och mer börjat falla ut ur Allettan-racet på sista tiden. Mycket på grund av att man tvingats klara sig utan sina tilltänkta stjärnbröder som förlorades i en och samma situation.
Den ene skadad. Den andre avstängd. I åtta (!) matcher.
– Det finns ingen proportion, suckar Wings-tränaren David Lundmark.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Inför säsongen värvade Wings tvillingbröderna Pontus Wernerson Libäck och Linus Wernerson Libäck för att vara spetsen i lagbygget. Initialt levererade de också enligt plan, men under seriens andra halva har laget tvingats klara sig utan sina poängtvillingar.

Allt på grund av en situation i bortamötet med Hanviken den 20 oktober (förlust 0-4).

Pontus Wernerson Libäck fick en Hanviken-spelare över sig i en olycklig situation och skadade knäet. Tvillingbrorsan Linus ryckte reflexmässigt ut till hans försvar.

– Pontus får en Hanviken-spelare över sig, det är inget fult men han vrider till knäet. Det är väl en sådan där typisk brödragrej eller tvillinggrej, Linus hör att Pontus skriker till och vänder sig och åker dit och ser att en kille står över honom. Så han drar en crosschecking som han tänker i bröstet, men träffar hakan. Inte jättehårt, men killen ramlar ju och han får en tvåa för crosschecking. Sen är det inget mer med det och killen som fick den åker av och spelar bytet efter, berättar Wings-tränaren David Lundmark.

En tvilling avstängd, den andre skadad. Foto: Skärmdump.

Avstängd i åtta matcher
Pontus lämnade matchen knäskadad och har inte kommit tillbaka i spel sedan dess. Linus spelade även matchen därpå (6-2 hemma mot Segeltorp), sen kom domen. Åtta (!) matchers avstängning.

– Det är någon som har anmält honom i efterhand och då går disciplinkommittén in och ger honom åtta matcher. I stort sett hela andra rundan är han borta. Det är helt horribelt egentligen, suckar Lundmark.

Med andra ord tappade Wings två av sina viktigaste offensiva spelare i en och samma situation. Linus Wernerson Libäck ska vara spelklar efter sin avstängning till slutet av grundserien. Hur det blir med hans skadade brorsa är fortfarande oklart.

– Jag hoppas han är tillbaka snart, men det trodde jag för en vecka sedan också. Han ska få prova ut något skydd här i veckan, förhoppningsvis funkar väl det, så kanske han kan vara tillbaka sista två matcherna om vi har tur, funderar tränare Lundmark.

– Det blir extra kännbart, en knäskada på några veckor, då har ju halva serien gått. Har du då en avstängning på åtta matcher, det är också halva, det blir jävligt kännbart för oss.

 

Alla livlinor är borta
Utan tvillingarna i laguppställningen och med en frånvarolista som varit ganska diger utöver det har Wings sakta men säkert tappat fart i Hockeyettan östra och tvingats se chanserna att nå Allettan bli tunnare och tunnare.

– Det är riktigt surt, vi har ett tillräckligt bra lag, det har vi ändå visat i första rundan, för att vara med och slåss om de här Allettan-platserna. Men det är tungt när de är borta, Rasmus Hedin har varit borta sista fem matcherna och Mikael Lengmo har inte spelat på hela säsongen. Det är egentligen tre skadade och resten sjuka.

– Tvillingarna har ju en rutin som vi saknar just nu. Sen tycker jag faktiskt att de sista matcherna spelar vi så pass bra hockey att vi kommer till riktigt farliga mållägen och ska kunna vinna matcherna, men vi gör inte mål just nu.

Läget ser besvärligt ut, men tränaren har trots det inte helt och hållet givit upp drömmen om Allettan.

– Nu är alla livlinor borta, nu måste vi gå rent och enda räddningen är väl att vi har Strömsbro på söndag och att de har tappat lite poäng som de kanske inte trodde att de skulle göra. Vi måste stoppa blödningen bakåt och börja sätta puckarna framåt om vi ska ha någon chans.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare