Nästa klubb på backjakt – ”inte så att det kryllar av spelare på marknaden”

 Nästa klubb på backjakt – ”inte så att det kryllar av spelare på marknaden”

Marknaden är som bekant synnerligen tunn och klubbarna som letar backförstärkning är många. Nu sällar sig ytterligare en klubb till skaran på backjakt.
– Vi behöver bredda ut truppen med en kropp till, säger Borlänges sportchef och tränare Stefan Gustafsson till mjornberg.se.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Efter några starka säsonger i Borlänge fick Mora upp ögonen för backen Olle Strandell och hastigt och lustigt blev ett förutsättningslöst lån förvandlat till en permanent övergång.

Efter att Strandell lämnat för allsvenskt spel i veckan är det inget snack om förutsättningarna i Borlänge. De behöver förstärka truppen och plocka in en ersättare.

– Vi är ute på marknaden, det är vi öppna med och säger. Vi scannar av marknaden, sen kan det vara en lösning den här veckan eller om en månad eller efter jul, det är svårt att sia om. Det är inte så att det kryllar av spelare på marknaden, konstaterar Borlänge-tränaren Stefan Gustafsson.

Ni söker någon som har några säsonger på nacken och kan ta en större roll än att bara fylla en tröja?
– Absolut, men sen får man nog vara öppen. Vi kan inte fastna i det gapet heller att vi vill ha en kille mellan 25 och 30 som har gjort si och så mycket och har den rutinen, utan någonstans behöver vi hitta en spelartyp som vi fastnar för och som vi tror kan utvecklas hos oss. Spannet är ganska brett det vi får titta på här.

 

Tar tillfällig hjälp av Mora
Tills vidare tar klubben hjälp av Mora och det samarbete man har med den allsvenska föreningen för att fylla tomrummet i truppen som Strandell lämnar efter sig.

– Vi behöver bredda ut truppen med en kropp till. Nu har vi ett bra samarbete med Mora så de hjälper oss i en liten övergång här med lite lån och luftar lite spelare som är på gränsen. Spelare som har fått vara med och träna med deras a-lag och spelar J20 där. Att ge dem en möjlighet att spela seniorhockey. Vi har gjort så tidigare med Mora under mina år här också.

– Men det vi tittar på nu är en lösning över hela säsongen när Olle fick chansen i Mora.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare