Spelaren spelade med felaktigt kontrakt – nu straffas klubben

 Spelaren spelade med felaktigt kontrakt – nu straffas klubben

Tidigare under säsongen valde klubben att plocka in en värvning från Finland och registrerade honom som tryout-spelare, det skulle de inte ha gjort.

Enligt reglementet får en tryout-spelare bara spela träningsmatcher och nu straffas Boden för att man använt Henri Tamminen i seriesammanhang. Segerresultaten hemma mot Kiruna AIF och Teg ändras till förluster 0-5.

”§ 5:12 OKVALIFICERAD SPELARE Spelare är okvalificerad när spelare deltagit i spel trots att han/hon enligt SIF:s, RF:s eller IIHF:s regelverk inte varit behörig att delta. Förening som spelat match med okvalificerad spelare ska anses ha förlorat matchen. Om den icke felande föreningen vunnit matchen gäller det uppnådda målresultatet. I annat fall räknas målresultatet som 5-0”, skriver tävlingsnämnden i ett pressmeddelande.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare