Hoppas på verkstad i ödesmatchen – ”snacka kan alla göra”

 Hoppas på verkstad i ödesmatchen – ”snacka kan alla göra”

Kvällen bjuder på något av en ödesmatch, men trots uteblivna resultat, ett målskytte som hackar och ett jobbigt läge tabellmässigt känner tränaren ingen som helst oro.
– Det är ingen i laget som är stressad på något vis, säger Halmstad Hammers-coachen Fredrik Johansson inför kvällens möte med Karlskrona.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Det är lite av en do or-die-match ikväll för Halmstad Hammers när Karlskrona kommer till Halland. Laget har förlorat fyra raka fighter, har haft svårt att få pucken i nät och måste i stort sett plocka tre poäng för att glappet till Allettan-plats inte ska bli för stort i den korta serien. Detta mot en motståndare i en liknande sits och som måste börja rada upp segrar.

Är läget pressat?
– Nej, inte ett dugg skulle jag säga. Det är inget stressat, inget pressat på något vis kan jag vara ärlig och säga. Vi har faktiskt spelat ganska bra några matcher här nu. Vi är i ett sådant läge som vi är, man måste jobba ännu hårdare och ännu smartare för att hitta tillbaka till det, för vi har spelat bra under året. Vi var bra under försäsongen, vi gjorde bra matcher mot Nybro, Tranås och så vidare. Vi har det i oss, så vi är inte oroliga för det, det gäller bara att det vänder, säger Halmstad-coachen Fredrik Johansson.

Det måste vara frustrerande om ni tycker att ni spelar bra, men inte får resultaten med er?
– Det är klart att det är det. Det tycker vi också. När man inte har den där lilla turen då grinar det lite emot, men hårt jobb lönar sig i längden, det är bara att fortsätta jobba. Men vi måste spetsa till lite grejer, gå lite rakare på mål, lorta ner oss lite mer och liksom ta på oss blåstället nu och hitta tillbaka till där vi var. För det är ändå ett par tre, fyra förluster i rad här och det är klart att det suger.

Fredrik Johansson, tränare i Halmstad. Foto: Skärmdump Halmstad Hammers

 

”Snacka kan alla göra”
Kvällens motståndare Karlskrona har haft en märklig höst i och med de övriga klubbarnas bojkott som gjort att de i stort sett bara spelat bortamatcher. Men laget är i en liknande situation som Halmstad och måste vinna matcher för att inte tappa mark i Allettan-racet.

Vad trycker du på inför en sådan match?
– Nu handlar det om att skita ner sig, om vi säger att vi har varit för bekväma så måste vi bli obekväma och så handlar det om att inte spela utsideshockey, vi måste in på insidan och in på kassen. Vi måste lägga mer puckar på mål, vi lägger väldigt mycket skott på mål, men vi måste vara där och vi har spelat i anfallszon, vi snurrar bra men det blir inga mål. Man kan inte bli världsmästare ute i hörnen, funderar Fredrik Johansson.

– Vi måste in i skiten, vi måste bli mer obekväma och vi har ett ansvar allihopa, spelare och ledare. Vi vet vad det handlar om allihop och vi har en bra grupp att jobba med. Vi är ganska överens allihop inom laget med, men nu gäller det att göra lite verkstad av det, snacka kan ju alla göra.

 

Bara några få ”måsten”
För Halmstad som vunnit två av åtta matcher ser det redan riktigt jobbigt ut tabellmässigt. Fler förluster och Allettan-tåget lämnar perrongen helt och hållet.

När blir det läge att omvärdera målsättningen?
– Aldrig tänkte jag säga. Det är klart att när jag sa att vi skulle vinna, vi hade gjort en bra försäsong och vann över Nybro som jag tycker har ett fantastiskt bra lag och jag sa det på upptaktsträffen då får jag stå för det och det vet du att det gör jag alltid. Nu gäller det att vinna nästa match för oss, det går inte att titta därborta nu, utan det är här och nu idag som gäller.

Finns det ett stressmoment i att det är en kort serie och att ni måste vinna nu?
– Måste, det är sova, äta, skita. Det är nästan det enda måste vi har här i livet. Sen att vi ska vinna matcher, men så här är det ju också. Vi har ingen stress, det är klart att alla vill till Allettan och vi visste också att det här kommer bli en grymt bra serie.

– En seger är bara en seger, men det ger också lite boost till laget och självförtroende och den delen. Vi kan ju det här, vi har visat bra matcher tidigare. Det är ingen i laget som är stressad på något vis, vi vill bara vinna och det gäller att vi tar del av de saker vi kommer överens om. Det är ingen oro i laget på så sätt.

Vad ska egentligen till för att du ska bli orolig?
– Det ska till jävligt mycket ska jag säga dig. Det ska till riktigt mycket, då ska jag se att spelet inte funkar i tre perioder, att vi inte har attityden eller någonting. Jag börjar bli orolig om jag ser att vi inte jobbar och spelet inte fungerar för fem öre, då kan man börja fundera, men just nu är jag inte ett dugg orolig för det och det är ingen annan heller, inte sportchefen heller. Vi ser att vi har det i oss, men det gäller att ta fram det.

 Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare