Jagar förstärkning efter skadekrisen – ”Målsättningen är att ha in något nytt i veckan”

 Jagar förstärkning efter skadekrisen –  ”Målsättningen är att ha in något nytt i veckan”

Sportsligt har det gått över förväntan i säsongsinledningen och laget är fortsatt obesegrat under ordinarie tid. Men en redan tunn trupp har drabbats hårt av jobbiga skador, inte minst på backsidan och Nyköping gör ingen hemlighet av att man söker med ljus och lykta efter förstärkning.
– Målsättningen är att ha in något nytt i veckan, säger sportchefen Magnus Eriksson.

Lagets mest rutinerade back, Robin Axbom, dras med en axelskada och har ännu inte varit i spel den här säsongen. Den tilltänkte målsprutan Søren Dietz-Larsen drabbades av en fraktur i armen redan i säsongens andra match och i fredagens match borta mot Skövde klev ytterligare tre spelare (Tim Thorsén, Olle Hellström och Alex Levänen) av skadade.

Den finländske anfallaren Levänen förväntas vara tillbaka i spel inom kort, men övriga blir borta över en längre tidsperiod. Framförallt är det på backsidan det blir något av en kris. Robin Axbom förväntas inte vara i matchspel under oktober och så väl Olle Hellström (brutet ben i foten) som Tim Thorsén (ledband) har av allt att döma lång konvalescens framför sig.

– Om det inte händer något jättepositivt får vi räkna bort Hellström och Thorsén åtminstone resten av grundserien, suckar sportchefen Magnus Eriksson.

I söndagsmatchen mot Lindlöven (seger 4-3 efter förlängning) spelade man med fem ordinarie backar och fyllde ut med juniorer.

– Det går någon match till och från att vissa spelar mycket. Isak Sandström och Lucas Byhlin som går från klarhet till klarhet, spelade halva matchen mot Lindlöven och det går någon match hit och dit, men det går inte i längden.

Intensiv backjakt
Med andra ord. Nyköping är ute på backjakt.

– Vi tittar för fullt. Vi har inte tre nya backar på ingång, utan vi ska väl i alla fall ersätta en av dem permanent. Dessutom tittar vi på en forward eller center till, det hade vi planer på även innan Søren blev skadad. Att bredda truppen lite grann, funderar Eriksson.

Hur ser marknaden ut, är den fortfarande tunn?
– Det är tunt, Mestis fortsätter att vara intressant, men där verkar det ha lugnat sig lite grann. Vår assisterande tränare Antti Koponen har bra kontaktnät i Finland men det rör sig inte så mycket spelare där heller. Vi har väl även varit öppna för transatlantspåret, men vi har inte kommit någon vart än.

– Vi har lite kontakt med allsvenska klubbar om lån och det är klart skulle det krisa och bli extrema situationer så kan man ju låna in något för en match, men samtidigt vill vi inte hålla på så heller, utan vi skulle gärna vilja ha något som är permanent för säsongen ut, eller i alla fall året ut till att börja med.

Tills vidare fyller Nyköping ut truppen med egna juniorer. Linus Malm har lyfts upp i a-truppen och unge Wilmer Mattiasson är tilltänkt för speltid. Men med tanke på det tighta spelschemat är läget prekärt. Laget behöver få förstärkning så snabbt som möjligt.

– Målsättningen är att ha in något nytt i veckan, konstaterar Eriksson.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare