Plockar in finsk center som spets inför seriestart

 Plockar in finsk center som spets inför seriestart

Truppen har sett tunn ut och många frågetecken måste rätas ut, men bara dagar innan seriestart presenteras i alla fall ett nyförvärv.

Under onsdagen meddelade Lindlöven att den finske centern Viljami Wacklin ansluter till truppen. Han kommer från Mestis, men har tidigare i karriären gjort några matcher för Vimmerby i Hockeyettan.

– Vi tog hit Viljami lite som en bra front-spelare. Vi hade Kovalonok i laget under några säsonger och tanken är att Viljami ska vara lite som en ersättare för honom. Det är inte tänkt att han kommer att ersätta honom poängmässigt, utan snarare som en spelare som kommer att spela på hela isen. Viljami är en spelare som tar stolthet i sitt arbete, både i defensiva- och offensiva zonen. Vi vet att han är en solid spelare och han är en spelare som vi räknar med under säsongen, säger sportchefen Tomas Östlund på klubbens hemsida.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare