Därför avstår de från att skriva på avtalet

 Därför avstår de från att skriva på avtalet

I flera säsonger har det pågått en bitter tvist mellan ligaorganisationen och Boden, delvis rörande sändningsrättigheter. Nu har även Karlskrona deklarerat att de inte ämnar skriva på nuvarande avtal.

Ifjol degraderas klubben sent och skrev därför på Hockeyettans avtal över säsongen 20/21. Men nu ställer man sig betydligt mer tveksamma och Karlskrona berättar varför på sin sajt.

”Under våren och sommaren har vi haft diskussioner med HockeyEttans representanter där vi uttryckt vår syn på att upplåta rättigheterna till ljud och bild från våra hemmamatcher. Ersättningen är inte tillräcklig och vi förlorar sjusiffriga belopp på att delta i det samarbetet jämför med att sända på egen hand. Det är ett affärsmässigt övervägande från vår sida. Vi måste ta ansvar för vår ekonomi”, skriver klubben i ett meddelande undertecknat av klubbchefen Per Rosenqvist och ordförande Tobias Larsson.

Man fortsätter:

”Något vi lärt oss är att göra överväganden och ta beslut som är affärsmässigt bra för Karlskrona HK och ekonomiskt hållbara. Även där ligaorganisationer och andra intressenter med tvingande åtgärder vill annorlunda. Att skriva under ett avtal om sändningar från NKT Arena måste gynna båda parterna och vara ett avtal som ingås av frivillighet för att det är ett sunt affärsmässigt avtal”.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare