Försäsongen slits sönder av skador – ”lite orolig är jag”

 Försäsongen slits sönder av skador – ”lite orolig är jag”

Ifjol genomled Tranås en riktigt jobbig säsong där man på mållinjen lyckades överleva ett negativt kval och hålla sig kvar i Hockeyettan. Nu kämpar klubben med nästa motgång.
Försäsongen håller på att slitas sönder av skador.
– Man tror inte det är sant, säger klubb- och sportchefen Stefan Fransson.

Tranås ställer in fredagens planerade träningsmatch mot Kalmar och man gör det för att truppen är ordentligt skadeskjuten. Mot Vimmerby (0-4 på onsdagskvällen) tvingades laget ställa upp med endast fyra backar.

Tre av sju ordinarie backar (Jonas Fredriksson, Oskar Lindgren och Samuli Rahikainen) står på skadelistan och har en bit kvar innan de är spelklara. Dessutom har lite sjukdom florerat på forwardssidan.

– Man tror inte det är sant. Den som är mest osäker just nu är Rahikainen, där vet jag mer på måndag vad som kommer hända, han är så pass svullen i den skadan att jag inte har fått domen riktigt än, det krävs förmodligen en MR-röntgen så får vi se. Fredriksson har någon vecka eller två veckor kvar, men vi närmar oss seriepremiären. Det är ett högt spel nu, suckar klubb- och sportchefen Stefan Fransson.

 

Måste värva
Att ha så pass många etablerade spelare borta i den här fasen av försäsongen riskerar självklart att få konsekvenser. Grundserien är kort och i Hockeyettan södra kommer så gott som alla deltagande lag aspirera på de fem Allettan-platserna.

Att komma in oförberedda och skadeskjutna kan leda till problem.

– Det är klart att jag inte är tillfreds med situationen, det kan jag inte påstå. Vi blir lidande i träning och allting. Det är ett problem att vi inte kan träna och lite orolig är jag, det kan jag inte sticka under stolen med, det vore väl konstigt om jag inte vore det, säger Fransson.

– Det finns ändå förhoppningar att Fredriksson och Lindgren kan komma tillbaka, men att starta serien med fyra backar den är inte rolig. Det är situationen just nu, men vi jobbar på det. Det är tio lag som alla vill vara ett av lagen till Allettan och man har inte råd att tappa tre raka förluster för att man är skadad eller inte har kunnat förbereda sig, då är man körd. Men det är tre veckor kvar.

Fransson befann sig på transfermarknaden i jakt på att förstärka truppen redan innan skadeproblematiken uppstod. Nu återstår att se om han behöver värva ännu fler spelare än vad som först var tänkt.

– Det är lite tråkigt läge, det är en marknad som är så jävla tunn också. Jag söker fortsatt en back och forward, men nu behöver jag kanske fler.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare