De bommade spetskeepern – målvaktsjakten går vidare

 De bommade spetskeepern – målvaktsjakten går vidare

Det är mindre än en månad kvar till seriepremiären i Hockeyettan, men fortfarande finns bara en målvakt kontrakterad i truppen.
Jakten på ytterligare en keeper pågår fortfarande för Lindlöven som gick miste om sin drömvärvning.
– Vi söker, men vi har inte bråttom, säger sportchefen Tomas Östlund.

23-åringen Jonatan Frykholm hade lite skadeproblem under fjolåret, men imponerade i de matcher han fick chansen att vakta lagets kasse. Till kommande säsong är han dock den ende keepern som är kontrakterad i Lindlöven.

Trots att det är mindre än en månad till seriepremiären har sportchefen Tomas Östlund inget svar på vem som kommer fylla den andra målvaktsplatsen i truppen.

– Det får vi se. Vi söker, men vi har inte bråttom. Vi har några namn som vi jobbar med och vi var jättenöjda med Frykholm förra året, säger han.

Samtidigt sticker sportchefen inte under stol med att man i ett tidigare stadium hade hoppats på en återkomst för succémålvakten Isak Mantler som under sommaren bytte allsvenska Björklöven mot Östersund.

– Vi ville naturligtvis ha hit Isak, men solen stod inte rätt i år. Jag är jätteförvånad att han inte fick något allsvenskt, men som sagt vi sköt på honom först och sen tittar vi på andra alternativ just nu.

 

Ingen Karlskoga-keeper
Så här långt under försäsongen har laget löst målvaktssituationen genom att lyfta in en juniormålvakt som backup. Men det är inte en lösning som är aktuell att gå in i säsongen med.

– Nej vi söker målvakt, så är det.

Ni har ju förtätat ert samarbete med BIK Karlskoga, det är inte aktuellt att låna en målvakt därifrån?
– Nej, vi ska inte ha någon målvakt från Karlskoga, det är väl andra spelare som vi har pratat om där helt enkelt. Vi vill ha en målvakt och vi vet att Frykholm är riktigt bra, men vi måste ha ett bra komplement så att vi får en bra målvaktssida. Det är någonting som vi har haft här tycker jag och det är så jävla viktigt, men vi har inte bråttom. Det är en månad kvar.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare