SHL-meriterade hemvändaren slutligen presenterad

 SHL-meriterade hemvändaren slutligen presenterad

Det har varit på tapeten under en längre tid att den rutinerade centern skulle vända tillbaka till moderklubben, nu är värvningen slutligen presenterad.

Den 30-årige anfallaren Kristoffer Söder lämnade Skövde efter säsongen 09/10 och var med på Karlskronas resa från Hockeyettan till SHL. Totalt spelade han tre säsonger i högstaligan och har de tre senaste säsongerna representerat Björklöven i Hockeyallsvenskan. Nu är han klar för en återkomst i Skövde och har skrivit på ett treårskontrakt.

– Otroligt roligt att Kristoffer väljer att flytta hemåt redan nu. Vi har haft en förhoppning om att vi ska kunna landa detta och Kristoffer kommer givetvis betyda mycket för oss både som spelare och person. Han har stor erfarenhet av högre ligor och har varit med att spela viktiga kval på alla nivåer. Det är en mycket rutinerad, men vad jag uppfattar det som, hungrig Söder vi får hem redo för att hjälpa oss bli ännu bättre, säger klubbchefen Anders Lundström på Skövdes hemsida.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare