Oroar sig inte för att förlora keepern – ”Inte till salu”

 Oroar sig inte för att förlora keepern – ”Inte till salu”

Laget har precis dragit igång sin träning på is och spelar första träningsmatchen på fredag när IK Guts står för motståndet. Då lånar Visby/Roma ut sin målvakt Anton Malmborg till allsvenska Almtuna fram till månadsskiftet.
Sportchefen André Lundholm oroar sig dock inte för att bli av med sin keeper.
– Vi har kontrakt med Anton som sträcker sig över säsongen, nu är han inte till salu, säger han.

Den 22-årige keepern anslöt till Visby/Roma inför fjolårssäsongen efter att ha varit en del av succén när Halmstad Hammers tog sig hela vägen till Hockeyettan-finalen säsongen 19/20. Inför kommande säsong är Visbys målvaktspar intakt då Malmborg ska fortsätta kampera ihop med Filip Lindblad.

Men nu lånas han alltså ut till allsvenska Almtuna.

– Dealen är att de lånar honom i två veckor tills de får in en ny målvakt. Björn Danielsson (Almtunas sportchef /förf.anm) ringde mig i somras och surrade lite och då sa jag som det var att jag tycker att vi har två bra målvakter och vi kan absolut tänka oss att låna ut honom eller Filip. Även under säsongen så länge den andre är hel. Det är bra om de får hålla igång, lite miljöombyte och kanske till och med få en match där och så där, säger Visbys sportchef André Lundholm.

– Han är där från nu till månadsskiftet, sen kommer han tillbaka till Gotland.

Anton Malmborg.

”Han är inte till salu”
Efter att unge Oliver Håkanson lånats ut till Hockeyettan och Hudiksvall sitter Almtuna med enbart 19-årige Oscar Leijon på kontrakt, men Visby-bossen Lundholm lugnar lagets supportrar. Han oroar sig inte för att Almtuna ska fatta sådant tycke att de stjäl Malmborg mitt framför näsan på gotlänningarna.

– Vi har kontrakt med Anton som sträcker sig över säsongen och om det är klart eller om det är i faggorna ska jag låta vara osagt, det får väl Almtuna själva kommunicera, men de ska ha in en etablerad målvakt. Sen får de väl titta på honom inför nästkommande säsong och det är vi positiva till, men nu är han inte till salu.

Men hur ställer ni er om Almtuna faktiskt lägger ett bud på bordet och vill köpa loss honom?
– Vi vill ha två bra målvakter som kan stå och vi såg ju det när Anton var borta i Allettan ifjol, då klev Filip in och jag tror han hade bäst räddningsprocent i hela Allettan södra. Det är en jävla trygghet att det inte är så att oj bara vi inte går sönder nu i playoff eller i Allettan för då är vi körda. Har man möjligheten att ha det som vi har det nu vill man gärna fortsätta ha det så.

 

Är utlåningen ett kliv mot ett tätare samarbete med Almtuna?
– Nej, det är det inte. I min värld, de här samarbetena, det är jättebra om du är nära. Att AIK och Väsby samarbetar är väl ganska naturligt…eller naturligt är det aldrig inom ishockeyn att man samarbetar, men att det finns en naturlig koppling att man kan åka emellan för en träning eller match. Men det blir mycket politik också. Om Almtuna ska börja samarbeta med oss kommer det bli massa Stockholmsklubbar som blir sura, va fan ska ni samarbeta med dem, vi är ju mycket närmare än vad de är.

– Det handlar bara om personliga kontakter och relationer skulle jag vilja säga idag. Det är nog mer så som det blir att vissa allsvenska klubbar har vi väldigt bra och nära dialog med och andra har man mindre och vissa har man ingen alls med. Det är naturliga skäl, det är inte så lätt för oss att samarbeta med Björklöven även om jag känner Per Kenttä.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare