Skriver kontrakt med tre målvakter

 Skriver kontrakt med tre målvakter

Det har tisslats om att målvaktslösningen varit klar en tid, men under torsdagen presenterades slutligen målvakterna för den kommande säsongen.

Skövde väljer att kontraktera inte mindre än tre burväktare. Så väl Robin Wallin som Hugo Fagerblom förlänger och dessutom lyfter föreningen upp juniorkeepern Fritz Abrahamsson i a-laget.

– Robin går en yrkesutbildning under våren, sommaren och delar av hösten som gör att vi inte riktigt vet hur mycket han kommer kunna vara med i början, då vissa delar av utbildningen är på annan ort. Så vi kände att det var viktigt att vara en målvakt till, speciellt när spelschemat kommer bli otroligt tight. Vi kommer spela väldigt mycket matcher på kort tid nu under hösten när serierna läggs om, och man vet heller inte med pandemi restriktioner och så vidare. Vi vill inte sitta i en sits att behöva låna spelare kortsiktigt till en viktig position som målvakt, säger klubbchefen Anders Lundström på klubbens hemsida.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare