Den landslagsmeriterade backen skriver nytt kontrakt

 Den landslagsmeriterade backen skriver nytt kontrakt

Han kom in sent och hann inte göra fler än elva matcher för klubben under säsongen, men nu står det klart att den meriterade backen väljer att stanna i Kiruna IF.

Den lettiska försvararen Edmunds Augstkalns, med ett bra gäng landskamper på meritlistan, har skrivit ett nytt tvåårsavtal med klubben.

– Det känns väldigt kul att kunna knyta upp Edmunds för ytterligare två säsonger. Att han skulle vara en kompetent tvåvägsback visste vi när han anslöt till laget, men det jag och många andra fått se på isen under våren är en lugn och trygg spelare som har många verktyg i sin låda. En ledare både på och utanför isen, så det ska bli riktigt roligt att få se vad han kan göra när han är med laget från start i augusti, säger sportchefen Henrik Törmä på klubbens hemsida.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare