De behöver förstärka målvaktssidan – ”snuddar vid några stycken”

 De behöver förstärka målvaktssidan – ”snuddar vid några stycken”

Skärmdump Stay-Live.

Efter en period med ett jobbigt skadeläge börjar laget bli alltmer intakt och sportchefen ser inga större behov som behöver fyllas inför den annalkande transferdeadlinen. Förutom på en punkt.

– Vi kommer kika på att ta in en tredjemålvakt, säger Mariestads sportchef Carl Johansson till mjornberg.se.

Efter några veckor med ett pressat skadeläge och en dryg veckas nedstängning på grund av corona börjar Mariestad se mer och mer ordinarie ut igen. Till och med spjutspetsen Douglas Lögdal som än så länge inte spelat en enda match i Allettan närmar sig comeback och med den vetskapen är sportchefen Carl Johansson ganska lugn inför transferdeadline.

– De lite yngre grabbarna Simon Svensson och Fredrik Granberg och de här har tagit stora kliv på backsidan och i kombination med att vi tog in Adam Samuelsson tycker jag att vi har en homogen och fin backsida. Jag tycker att vi har alla ingredienser som kan tänkas behövas på forwardssidan också, säger han.

Kommer ni göra några breddvärvningar?
– Nej, jag tycker att vi har visat när vi har haft nästan en femma borta att de här grabbarna som går in istället, de lite yngre juniorerna vi har som är a-lagsspelare, de tar för sig riktigt bra och gör ett bra jobb. Det är smarta hockeyspelare, så de kommer att hålla i de absolut tuffaste matcherna också. Jag sitter nog ganska lugnt i båten.

 

Kommer knyta upp en målvakt
Förutom på en position. Mariestad har en av ligans allra bästa målvakter i Tobias Sandberg, men bakom honom ekar det tomt. Faktum är att den 18-årige backup-keepern Melvin Björklund bara fått chansen att stå två gånger på hela säsongen. En gång från start och ett inhopp. Skulle förstekeepern gå sönder blir Mariestad sårbara.

Säsongen 18/19 drabbades Tobias Sandberg av körtelfeber lagom till Allettan vilket kraftigt påverkade laget. Den situationen vill man inte riskera att hamna i igen och kommer agera för att vara på den säkra sidan.

– Vi kommer kika på att ta in en tredjemålvakt, säger Johansson.

Någon som ni namnger eller blir det en värvning?
– Jag namnger nog någon. Det finns lite att gå på i allsvenskan eller SHL-trupper som har en juniormålvakt kvar hos sig. Det finns lite olika alternativ, det är inte helt spikat vad vi hittar på där än.

Är det något spår som är lite hetare än något annat?
– Nej egentligen inte, jag snuddar vid några stycken, så får vi se vad vi väljer utifrån det sen. Egentligen inget konkret just nu, men det kommer väl förhoppningsvis bli klart inom de närmsta dagarna.

Blir det någon ni knyter upp ifall att eller någon som ni tar in i verksamheten?
– Jag tänker väl någon som finns där ifall att samtidigt som det kan vara så att han inte får den istid han behöver i den klubben han är, då kanske man behöver hålla igång honom på något sätt. Hur exakt den ekvationen ser ut vet jag inte exakt idag. Det beror lite på vem det blir.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare