Beskedet om kvalet: Sju lag kommer tvingas lämna

 Beskedet om kvalet: Sju lag kommer tvingas lämna

Under fredagen meddelades att inga lag kommer att kvala uppåt från division 2 då Svenska Ishockeyförbundet till följd av coronapandemin ändrar sina tävlingsbestämmelser för säsongen 20/21. Det hindrar dock inte att kvalet för att banta Hockeyettan kommer att genomföras.

Hockeyettan ska bantas från 47 till 40 lag inför nästa säsong och att det inte blir några lag från division 2 i kvalet ändrar förutsättningarna. Men kval kommer det bli ändå.

– Vi spelar på fyra Hockeyettan-lag istället. Det blir en negativ kvalserie på fyra lag, ettan och tvåan blir kvar i Hockeyettan, trean och fyran får ansluta till Hockeytvåan till hösten, förklarar Hockeyettans ligachef Mats ”Horndal” Johansson för Mjörnbergs Trashtalk.

Beslutet har tagits i samråd med SIF.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare