#156 The Return Of Hockeystaden

 #156 The Return Of Hockeystaden

Veckan till ära gör Henrik Skoglund ett celebert gästspel för att tillsammans med Mikael Mjörnberg djupdyka i det viktigaste från Hockeyettan.

Det blir snack om målskyttar som är för bra för nivån, en junior som glänser men tackat nej till en SHL-chans, haussade topplag som presterar påfallande dåligt i Allettan-racet, ett pånyttfött Forshaga, en sparkad tränarduo i Hanhals, finska värvningar i Nybro och väldigt mycket annat. Givetvis lyfter vi också på hjälmen för Daniel ”Trucken” Karlsson.

Som av en händelse funderar vi dessutom över det ökända brevet där ligaorganisationen kräver att klubbarna trots covidpauser ska spela klart grundserien innan nyår och riktar strålkastarljuset mot en Play-kanalsfail i Hockeyallsvenskan.

Till veckan stundar det dessutom slutligen Kiruna-derbyn och Mattias Heikki gör ett litet instick för att resonera kring den aningen märkliga rivalitet som råder mellan IF och AIF och hinner dessutom dra en anekdot om popcorn.

Alla som stöttar via Patreon får tillgång till en bonuspodd där vi diskuterar konsekvensen av de allmänna råd som tycks peka mot att det kanske inte blir så mycket mer hockey den här säsongen i vare sig division 2 eller juniorserierna. Vad innebär det för eventuella kval och för spelarrekryteringen inför nästa säsong? Hör mer i bonuspodden ”Konsekvensen av inställd hockey”.

För mer info om möjligheten att stödja oss via Patreon, läs här, https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Ni hör podden via iTunes, Acast, i andra lämpliga poddappar, på Spotify eller här:

Play

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare