Lånar från Leksand – välkände poängsprutan är tillbaka

 Lånar från Leksand – välkände poängsprutan är tillbaka

På grund av ett jobbigt skadeläge väljer Borlänge att låna in inte mindre än tre spelare inför kvällens match mot Malung.

Det rör sig om de två Leksand-juniorerna Anton Lundmark och Isak Ekelund samt Marcus Andersson. Forwarden som närmast kommer från Hedemora i division 2, men som snarast är känd som poängspruta i Borlänge-kretsar då han gjort 311 poäng på 325 matcher för klubben tidigare i karriären.

– Som läget är nu så har vi tre spelare på skadelistan, plus en som är sjuk. Vår egen juniorverksamhet ligger nere som alla vet, så att ta med någon som inte har tränat på över två veckor känns inte rättvist mot någon. Efter dialog med Hedemora och Leksand så har vi nu valt att ta in några grabbar på lån tills vi har våra egna spelare är tillbaka från sina skador och kan börja träna, säger sportchefen Mattias Bergdahl på Borlänges hemsida.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare