Den poängsprutande finländaren är klar för spel i ettan

 Den poängsprutande finländaren är klar för spel i ettan

Han var med i den trupp som tog IK Oskarshamn till SHL och har erfarenhet av poängstarkt spel på allsvensk nivå.

Nu har den finländske spetsforwarden Janne Kivilahti gjort klart med Köping i Hockeyettan.

– Janne blev free agent efter fjolårssäsongen och hoppas få fortsätta spela i Sverige. Då många allsvenska klubbar plockat in tillfälliga förstärkningar från NHL på lån just nu ökar konkurrensen där. Vår tränare Henrik Sahlin är den som fick kontakt med Janne och han ville ta chansen att komma tillbaka till Sverige för att visa upp sig för klubbar högre upp i systemet. Så på den vägen är det, säger klubbens sportchef Patrik Risberg till bblat.se.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare