Toppklubben talar klarspråk: ”överlever inte att bli återbetalningsskyldiga”

 Toppklubben talar klarspråk: ”överlever inte att bli återbetalningsskyldiga”

Coronapandemin har slagit hårt mot hela idrottsrörelsen och att det inte blev någon utökning av 50-gränsen för publik i arenorna gjorde inte situationen lättare.

Nu väljer toppklubben Nybro att vara väldigt transparenta kring hur klubben påverkas ekonomiskt av situationen. Föreningens ordförande Kim Ahlqvist skriver öppet om intäktsbortfall och att det blir svårt att gå de säsongskortsinnehavare som vill ha sina pengar återbetalda till mötes.

”Den senaste tiden har vi fått telefonsamtal och mail där man önskar att få sitt säsongskort återbetalt. Jag vädjar återigen om tålamod. För att tala klarspråk skulle föreningen troligtvis inte överleva att bli återbetalningsskyldiga för säsongskort samtidigt som vi försöker täcka de andra intäktsbortfallen om cirka 2 miljoner kronor som uppkommit med anledning av pandemin”, skriver Ahlqvist på Nybros hemsida.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare