Klubbarna vädjar till kommunen om stöd

 Klubbarna vädjar till kommunen om stöd

Läget är ytterst kärvt för de flesta föreningarna i idrottssverige så länge publiken inte får komma in i arenorna. Nu flaggar nästa koppel av lag att situationen är prekär.

I ett öppet brev på Kiruna AIFs hemsida vädjar ett flertal idrottsföreningar i Kiruna om att få till exempel hyreslättnader från kommunen för att kunna överleva. Kiruna IF finns också bland föreningarna som undertecknat skrivelsen.

”Idrotten har en självklar plats i många Kirunabors hjärtan och betyder mycket för Kirunas identitet och marknadsföringen av staden. Därför är det en självklarhet och ett högst rimligt vädjan att Kiruna Kommun ska befria föreningarna från hyreskostnader som svider under den pågående pandemin. Hjälp oss att lägga om såren. Hjälp oss att stoppa blödningen”, står det att läsa på Kiruna AIFs hemsida.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare