Skarp kritik efter coronakaoset – ”ställs till svars”

 Skarp kritik efter coronakaoset – ”ställs till svars”

Efter att matchen mellan Vallentuna och Enköping ställts in i helgen på grund av coronautbrott valde det gästande laget att lämna in en skrivelse till förbundet med sina synpunkter på hur situationen hanterats. Nu vill man att Vallentuna ställs till svars för sin hantering.

Klubben förklarar på sin hemsida varför skrivelsen har lämnats in till förbundet.

”Bakgrunden till att en skrivelse är inlämnat till Svenska Ishockeyförbundet är att Enköping SK HK vill veta varför den aktuella spelaren i Vallentuna Hockey, som var under utredning för Covid-19 och inväntade svar, tillåts spela match och träna med truppen i väntan på besked av test Covid-19 och inte isolerades från truppen vid första misstanke om symptom Covid-19 som var tidigare i början på föregående vecka”, skriver man på hemsidan.

Enköping menar att Vallentunas hantering av situationen är bristfällig och att klubben borde ta ansvar för detta.

”Vi anser att detta kunde ha förhindrats och att matchen inte hade behövt ställas in om hanterade av aktuell spelare hade skötts enligt de direktiv vi har att förhålla oss till. Därav vill vi att Svenska Ishockeyförbundet utreder denna händelse och att Vallentuna Hockey ställs till svars för sitt hanterande som är roten till denna situation”, skriver man på hemsidan.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare