HC Dalen: ”Vi kommer ha lite is i magen”

 HC Dalen: ”Vi kommer ha lite is i magen”

Skärmdump: Stay-Live Nybro

Säsongen i Hockeyettan närmar sig med stormsteg och i en mastig artikelserie ställer jag nu tio viktiga frågor om lagbyggena, kontrakten och förväntningarna till sportcheferna i en bunt väldigt spännande klubbar.
Idag Per Gustafsson, tränare och sportchef i HC Dalen (Hockeyettan västra).

Vilken är er målsättning för säsongen 20/21?
– Vi spelar för att vinna matcher så det är Allettan. Hade vi varit kvar i södra hade målet varit att vinna matcher där med så då är det ju Allettan, det påverkar inte att vi bytt serie.

Strategin i lagbygget, hur har tankarna gått när ni satt ihop laget?
– Vi är väl inne i en liten föryngringsprocess så vi har ett lite yngre lag här. Vi har tappat många av våra äldre spelare så vi har en föryngring på gång. Vi tittar mest på karaktären på spelarna, vad vill de? Ser de sig som hockeyspelare, vill de vidare, det är mer karaktären vi tittar på. Viljan att göra rätt saker om man säger.

Vad har ni för spelarbudget?
– Vi har haft i stort sett samma spelarbudget här de sista tre, fyra åren. Sen är vi inne i en konstig tid så vi håller väl lite extra kanske. Jämför man med södra ligger vi i botten, men sen vet jag inte hur det ser ut i västra. Jag har dålig koll på spelarbudgetarna i västra serien, men vi kan inte mäta oss med Skövde eller Mariestad som jag har hört lite om. Alla våra killar jobbar eller pluggar.

Har ni klausuler i kontrakten?
– Som det ser ut nu är det nog någon som har någon klausul för spel uppåt.

Hur långa kontrakt skriver ni?
– Det är sjumånadersavtal vi har med killarna, augusti till februari och spelar vi vidare fortsätter avtalet automatiskt tills säsongen är slut.

Vilken är er viktigaste värvning?
– Det är svårt, vi har fått in många bra killar men målvakten är alltid viktig så jag får väl säga Oscar Malm där kanske. Han har rutinen och vet vad som krävs.

Vilken är er jobbigaste spelarförlust?
– Jag tycker att Emil Eriksson gjorde ett bra jobb här så jag får säga honom. Han gick till Lindlöven, de fick barn och ville flytta närmare hemåt.

Per Gustafsson, tränare och sportchef i HC Dalen.

Kommer det dyka upp fler värvningar inför första nedsläpp eller under hösten?
– Ja det kommer det att göra, vi har utrymme och ska fylla på med en back och kanske en till två forwards till i alla fall. Man ser ju vad som händer nu, engelska ligan stängde och det kommer vara många spelare som inte har någonstans att spela här snart. Det har vi haft i åtanke så vi har inte stressat fram något. Jesper Thörnbergs önskemål är att spela högre upp, men situationen är som den är så vi hoppas ju på honom, det gör vi. Han är med på preseason roster, så han är med och spelar träningsmatcherna, sen får vi väl se när vi börjar närma oss serien hur det blir. Vi kommer ha lite is i magen och kanske ta in två till inom två veckor, men sen kommer vi ha det lite öppet.

Vilka är seriefavoriter?
– Jag får nog säga Mariestad där ändå. Nu ser väl de inte lika starka ut som de har gjort, men de är ändå alltid med i toppen. De har tappat några av de äldre, men det kan vara positivt det med.

Vilken är den bästa värvningen i ligan av något annat lag?
– Det är vi som har gjort de bästa värvningarna så de andra bryr jag mig inte om så mycket vad de värvar för killar. Det har jag ingen koll på riktigt så det kan jag inte uttala mig om.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare