Lämnar Hockeyettan och spelarkarriären – blir coach

 Lämnar Hockeyettan och spelarkarriären – blir coach

Den gångna säsongen var han en av de rutinerade kuggarna som såg till att höja nivån på Kiruna IF i Hockeyettan norra.

Men nu är karriären över för den finländske backen Olli-Aleksi Pietilä. 26-åringen slutar som spelare och har nu presenterats i en roll som en del av coachuppställningen hos Mestis-laget RoKi hemma i Finland.

”Pietilä, som avslutade sin spelkarriär i Kiruna, Sverige förra säsongen, flyttade direkt från tråget till tränarpositionen. Pietilä, som har en passion för coachning, tog examen från Lapplands högskola, där han studerade i ett utbildningsprogram med fokus på idrottscoaching”, skriver den finska klubben på sin hemsida.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare