Delikat målvaktssituation – minst en kan lämna

 Delikat målvaktssituation – minst en kan lämna

Säsongen som gick kunde Östersund luta sig mot två målvakter som presterade på hög nivå. Inför kommande säsong kan dock minst en av dem försvinna.
– Det är lite lag som rycker i honom, säger sportchefen Mikael Eriksson om förstekeepern Tim Juel.

Inför kommande säsong har Östersund valt att lyfta upp J20-målvakten Hugo Kullander permanent till a-laget.

– Det är en väldigt stor talang. Han har varit uppe och tränat med a-laget och fått se och lära, vi har jobbat med tre keeprar. Han har gjort ungefär samma resa som Carl Hjälm gjorde året innan, men nu kommer han att vara med på riktigt, berättar sportchefen.

Men att den unge talangen kommer att ta större plats gör att målvaktspusslet i Östersund inte blir helt enkelt. Tim Juel var uttalad etta i vintras och när han under en tid gick skadad klev Carl Hjälm fram och imponerade. Ingen av de två har ännu skrivit på något nytt kontrakt för kommande säsong.

– Tim är vårt förstaval, men det är lite lag som rycker i honom, klubbar i allsvenskan. Han ska komma med besked vilken dag som helst och utifrån hans besked får vi se hur vi går vidare. Vi får ta det därefter, säger Eriksson.

– Vi satsade allt på Tim för några säsonger sedan, det var ett ganska kontroversiellt beslut då. Det är naturligtvis kul för honom om han får kliva uppåt, men jag vill gärna ha honom kvar ett tredje år så vi får skörda lite till.

Och Carl Hjälm, han har inte heller kontrakt?
– Hjälm för vi en dialog med, det är lite beroende på vad som händer.

Vilka som utgör målvaktsparet kommande säsong är med andra ord högst oklart i nuläget.

– Att vara stark på målvaktsposten är en grundförutsättning för att kunna ta sig någonstans.  Det är lite ett angenämt problem att sitta med tre bra målvakter.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare