Lovande back stannar i Hockeyettan

 Lovande back stannar i Hockeyettan

Den unge försvararen Ludvig Collberg har bestämt sig för att stanna en säsong i Hockeyettan.

Ynglingen har skrivit nytt kontrakt med moderklubben Mariestad som han återvände till inför den gångna vintern efter en säsong i Växjö Lakers juniorer.

– Han blev invärvad för att vara en ledande spelare i powerplay och som förstaårssenior gjorde han det riktigt bra. Även om det blev lite tuffare i allettan och playoffspelet så gjorde han det bra. Han visade upp en fin utvecklingskurva och har många komponenter för att bli en riktigt bra offensiv back. Sedan kanske han inte kommer att bli den stora defensiva backen men han har alla förutsättningar för att kunna bli en stor offensiv kreatör. Väcker både positiva men ibland också negativa känslor med sina vågade passningar, lite som Mitell gjorde på sin tid, förklarar sportchefen Ronny Johansson på Mariestads hemsida.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare