Lyssnar runt efter succésäsongen

 Lyssnar runt efter succésäsongen

Efter en genombrottssäsong i Köping har forwarden Tobias Sjökvist blivit intressant på marknaden.
– Det finns lite intresse har jag hört, säger han.

Precis som hela klubben har den 22-årige anfallaren stått för en imponerande utveckling de två senaste säsongerna och i höstas slutade han trea i västra seriens totala poängliga med sina 24 poäng (13+11) på 22 matcher. Bara Mariestads Eddie Davidsson och Lucas Venuto (då i Borlänge, nu i Västerås) var bättre.

Totalt blev det 36 poäng (19+17) på 37 matcher under säsongen.

– Det gick över förväntan, jag hade inte tänkt att det skulle gå så bra även om jag tagit några kliv, konstaterar han.

Just likt klubben har han haft en positiv utvecklingskurva.

– Jag kom från Örnsköldsvik inför förra säsongen och hade lite dåligt självförtroende, men efter jul fick jag en väldigt bra utveckling. Vi tog ännu ett steg i år jämfört med förra året och växte som lag.

– Det blev rätt med Köping, jag har fått en stor roll.

Men efter den starka säsongen som slutade i playoff 1 mot KRIF kan den unge anfallaren vara på väg att röra på sig.

– Det finns lite intresse har jag hört. Men jag pratar med Köping också, det är ett bra ställe att utvecklas på. Vi snackar kontinuerligt, de vet att jag vill lyssna vad som finns. Allt är öppet.

– Det ska kännas rätt om jag ska byta, då vill jag komma någonstans där de tror på mig. Jag tänker att ska jag gå någonstans så ska det vara till en klubb som klassas som topplag, det är ingen idé att byta klubb i sidled.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare