Risk för spelarflykt – en spelare på kontrakt

 Risk för spelarflykt – en spelare på kontrakt

Först ett stort misslyckande. Sen en stor utmaning. Vimmerbys sportchef Daniel Stolt har att fundera över.
– De blir inte lätta att ersätta, säger han om spetsspelarna som kan vara på väg bort.

Besvikelsen har ännu inte hunnit släppa efter det snopna uttåget i två raka playoff 2-möten med Visby/Roma. Men Vimmerbys sportchef måste skaka besvikelsen av sig och kavla upp ärmarna. Med stor sannolikhet väntar ett hårt jobb för att få ihop nästa års lag.

I dagsläget är bara en enda spelare kontrakterad för nästa säsong – lagkaptenen Jakob Karlsson.

– Det kommer nog trilla på några underskrifter, många sa så här att jag känner mig skyldig till misslyckandet, men vill inte skriva på något i besvikelse utan tänka över situationen. Jag hoppas snart kunna knyta upp ett par som släppt besvikelsen och känner revanschlusta.

Men risken att många av spetsarna lämnar för nya uppgifter är överhängande. Sebastian Manberg har redan tackat för sig och många i Vimmerby gjorde, trots det tidiga uttåget när säsongens roliga skulle till att börja, stort väsen av sig. Jesper Kokkonen, Markus Modigs, Petter Runesson, Dennis Fröland, Hampus Harlestam och så vidare, det finns spelare som borde vara av intresse för allsvenska föreningar.

– Man räknar varje år med att några försvinner. I år kanske det blir tre, fyra av de ledande. Några av de du nämner har konkreta anbud. De kommer ta chansen. De blir inte lätta att ersätta.

Men någon ändring i filosofin i Vimmerby kommer det inte att bli.

– Det kommer bli en offensiv uppsida på nästa års lag också. Vi kommer inte lägga om tankesättet kring hur vi ska spela och bygga upp vårt lag.

Därmed inte sagt att det inte finns en viss självkritik.

– Vi kanske hade ett överflöd av offensiva spelare i år , någon offensiv pjäs för mycket. Vi fick inte ut max av alla.

– Det skulle inte göra något om det dyker upp en 30-årig gubbe som kan stå på blålinjen, men sådana är det ju inte så gott om i ettan.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare