Dags att bygga nytt – tränare på ingång

 Dags att bygga nytt – tränare på ingång

Sportchefen ska bytas ut. Tränarna ska bytas ut. Och filosofin i föreningen ska även den bytas ut. Det blir mycket nytt i Skövde som snart kommer att kunna presentera en ny tränare.
– Jag tror att vi kanske kan presentera ett namn inom en eller två veckor, säger klubbens ordförande Alexander Fornsjö.

Mitt under Allettan briserade nyheten att tränarna Tomas Kämpe och Bo Sandin inte skulle stå kvar vid rodret nästa säsongen. Strax efter säsongsslut kungjorde långvarige sportchefen Hans Ljunggren att han gjort sitt på sin post. Nu börjar de nya bitarna falla på plats.

Tränarjakten är nere vid några kandidater.

– Vi är inne i en process. Vi har inte gått brett utan snarare gått smalt med några kandidater som vi har träffat, säger klubbens ordförande.

– Vi vill ha in någon utifrån som är hungrig och duktig på att bygga nerifrån och upp. Någon som kan komma in och jobba med hockeygymnasiet och lyfta både ett framtida juniorlag och a-lag.

– Vi har långt gångna diskussioner med två, tre stycken. Jag tror att vi kanske kan presentera ett namn inom en eller två veckor.

Vem bygger laget?
– Vi ska ha en sportgrupp med olika delar, allt från U16 upp till a-lag. Tränaren kommer att få en större roll i föreningen i och med att han kommer att vara anställd.

Dessutom har en gammal målskjutande trotjänare klivit tillbaka in på scenen.

– Lars Trygg har klivit in och börjat prata med befintlig trupp. Tanken är att han ska ingå i sportgruppen. Han är driven som fasen.

Efter att ha stått och stampat under en längre tid ska föreningen nu försöka tänka om och tänka lite mer nytt med fokus på närområdet.

– Vi måste tänka om och bygga ett Skaraborgslag, konstaterar Fornsjö.

– Det är mycket talang som lämnar Skaraborg och i min värld har vi misslyckats om spelare väljer att gå till säg BIK Karlskoga för att gå hockeygymnasium istället för att stanna här.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare