Tränaren vill ta över en kvalseriekandidat

 Tränaren vill ta över en kvalseriekandidat

Han hade gärna velat, men får inte fortsätta i Tranås. Nu siktar Charles Franzén på att ta över ett lag med ambitioner.
– Jag vill komma till en klubb som i alla fall har viljan att sikta på en kvalserie, säger han.

I två säsonger basade han över Tranås och lyckades trots att laget missade Allettan båda säsongerna ta gänget till playoff 1 (ifjol) och playoff 2 (i år). Men något tredje år blir det inte.

– Det hade varit roligt att ta det ytterligare ett steg. Men de ville göra en ny treårsplan, det har jag respekt för, säger Franzén.

Nu startar istället jakten på en ny arbetsgivare och 53-åringen är inte särskilt orolig för att inte hitta ett nytt jobb.

– Det gäller att ha is i magen, helst vill man ju ha något klart och veta, men jag har ju varit med några år och vet att man kan få något intressant inom 24 timmar eller i augusti eller i november om det är så. Men jag ställer in siktet på att träna ett lag, det är ett så in i helvete roligt jobb.

Faktum är att telefonen redan har ringt.

– Det är ett antal klubbar som är ute och letar och jag har pratat med några, men inte fastnat för någon än. Det rör sig om två lite mindre division 1-klubbar som inte är av intresse.

Inför nästa säsong är det ett helt gäng ganska prominenta klubbar som ska möblera om på tränarposten.

– Det kommer bli en stor rockad på tränarjobb i år, i allt från Hockeyallsvenskan till södra Hockeyettan som ju är det närmsta man kan komma allsvenskan. Det kommer nog bli en fyra, fem nya tränare i södra.

Men när Charles Franzén bestämmer sig för att ta ett nytt jobb, då kommer det inte vara i ett lag bara för att.

– Det måste finnas någon form av möjlighet att skapa något. Chansen att få ett okej material. Jag vill komma till en klubb som i alla fall har viljan att sikta på en kvalserie.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare