148 poäng tillsammans – nu är kedjan eftertraktad inför deadline

 148 poäng tillsammans – nu är kedjan eftertraktad inför deadline

De har gjort dundersuccé den här säsongen och tillsammans producerat 148 poäng. Nu är succékedjan som burit Halmstad Hammers eftertraktad inför torsdagens transferdeadline.
– Det har ringt lite grann kring dem, konstaterar Halmstad-tränaren Fredrik Johansson.

Gustaf Berling, Erik Borg och Martin Pärna har gått från klarhet till klarhet den här säsongen och öst in poäng. Det gör dem attraktiva för andra klubbar inför det stundande transferstoppet.

– Det är kemi, de har hittat varandra. De har tagit ett jäkla kliv i år och gjort en fantastisk säsong, det är klart att det blir eko där, konstaterar tränaren Fredrik Johansson.

Men Halmstad sitter än så länge i en lite märklig sits. Chansen finns att plocka in tre poäng och 14 plusmål på Tranås som bara har en match kvar att spela medan Halmstad har två, men den är minimal. Blir det förkval vill man naturligtvis ha sin superkedja kvar, blir det, det inte kan det finnas en öppning för att släppa dem.

Onsdagsomgången där Tranås möter Tyringe och Halmstad möter redan kvalklara HA74 kan bli avgörande för hur det blir.

– Vi ska göra klart vårt först, konstaterar tränaren.

– Vi ska ha ett möte med sportgruppen ikväll (tisdag), så får vi se hur vi går vidare. Men det är klart, vi kan inte släppa 10-12 man, vi har ett ansvar mot de andra lagen också.

Men skulle Halmstads chanser till vidare spel vara borta efter onsdagens omgång är det mycket möjligt att herrarna i en av säsongens i särklass vassaste kedjor fortsätter säsongen någon annanstans.

– Det är mest kring de tre som det har ringt.

Men även målvakten Adam Ohre tycks vara eftertraktad. Halmstad har ett samarbete med Troja/Ljungby, det kan sannolikt bli så att keepern skrivs in som tredjealternativ i den hockeyallsvenska klubben inför serieavslutningen.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare