Riskerar att tvingas kvala utan sin keeper efter derbysmällen

 Riskerar att tvingas kvala utan sin keeper efter derbysmällen

Efter att ha fällts och slagit huvudet i isen i det heta derbyt mellan Piteå och Boden riskerar målvakten Joel Vännström att bli borta en tid. Men Piteå sitter lugnt i båten.
– Vi får utgå från att Joel kommer tillbaka när han är redo, säger sportchefen Jonatan Glader.

Det var i periodpausen mellan den andra och den tredje perioden som Vännström var på väg till båset men skickades i isen av Bodens Albin Eklund. Målvakten slog huvudet i isen och tvingades hjälpas av banan. Han återkom aldrig i spel utan tvingades istället uppsöka sjukvården.

Dagen efter den minst sagt omdiskuterade situationen är det fortfarande oklart när den duktige burväktaren kan tänkas att vara tillbaka i spel.

– Han mår inte illa längre, men har huvudvärk och är ljuskänslig och stel i nacken. Han har påbörjat hjärntrappan idag, konstaterar sportchefen Jonatan Glader.

Ni befinner er mitt i en jakt på en plats i kvalserien och transferfönstret stänger om en vecka, vad händer om Vännström blir borta länge?
– Vi har en målvakt dubbelregistrerad, Filip Eriksson från Skellefteås J20. Det är det alternativet vi har, vi får utgå från att Joel kommer tillbaka när han är redo. Men han får känna själv när det är.

Annars står Piteå där med ett minst sagt orutinerat målvaktspar i Albin Ström och Filip Eriksson.

I eftersnacket till den turbulenta situationen har det från Boden-håll höjts röster för att målvakten ska ha ägnat sig åt diving.

– Är det diving har han tagit det på väldigt stort allvar och slängt sig så han fått hjärnskakning, fnyser sportchef Glader som också ställer sig frågande till Boden-bänkens frekventa viftande på att det skulle ha varit diving.

– Att ledare så ivrigt gestikulerar på diving. Den uppfattningen kan man ju ha, men när man sen ser att det faktiskt är en skada kan man faktiskt backa. Man kan säga att man hade intrycket att det var diving och hade man vetat att det var en skada hade man inte gestikulerat så. Då är diskussionen död.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare