Trots de tunga tappen – ”vi ska vara ett topplag”

 Trots de tunga tappen – ”vi ska vara ett topplag”

De tre främsta spelarna från säsongen som gick har lämnat för Hockeyallsvenskan, men i Mariestad när man förhoppningar om att fortsätta vara med i den absoluta toppen kommande säsong.
– Vi kan inte komma närmare kvalserien än vad vi gjorde i år, vi spänner inte bågen lägre, säger sportchefen Ronny Johansson.

Efter lysande säsonger har Arvid Ljung, Douglas Lögdal och Tobias Björklund samtliga sällat sig till skaran av spelare som lämnat Mariestad för spel i högre serie. Eddie Davidsson, Erik Olsson, Daniel Bertov, listan kan göras lång.

– Det kan inte bara vara en slump och tur, någonting gör vi bra, konstaterar Johansson.

Laget må tappa sina främsta aktörer, men den stadiga leveransen av spelare uppåt har inte gått obemärkt förbi.

– Det går ringar på vattnet, jag har aldrig varit med om så stort intresse från duktiga spelare att komma hit tidigare. Vi har en lista med namn som vi vet vill komma hit.

Men vid sidan av ett helt gäng riktigt imponerande kontraktsförlängningar har klubben än så länge inte presenterat ett enda nyförvärv. Det är framförallt spets man kikar på.

– Det finns en utvecklingspotential i gruppen från ifjol, det kanske inte blir så många nyförvärv.

– Nu måste vi få svar från de egna, vi har en del krokar ute hos ersättare. Jag tror att inom de närmsta veckorna kommer vi bli mer eller mindre klara. Jag hoppas på lite svar efter helgen.

 

”Vi ska vara ett topplag”
De egna är i första hand bröderna Linus Engqvist och Filip Engqvist och rutinerade Erik Jones som samtliga sitter och funderar över framtiden.

– Backsidan är den lagdel jag är minst orolig för. Vi har fyra riktigt bra backar signade och många duktiga unga på väg upp också och de ska få chansen att spela matcher inte bara vara med och träna.

På målvaktssidan däremot, där finns det att göra sedan både Arvid Ljung och Robin Wallin lämnat föreningen.

– Vi har nog tänkt plocka upp en egen ung talang och är på jakt efter en målvakt. Jag hoppas snart få svar av alternativet vi gått på den senaste tiden, vi har ett huvudspår.

Som ni märker, den gamle storliraren som numera är sportchef är full av tillförsikt inför säsongen som kommer. Efter ett hjärtskärande uttåg i playoff 3 mot Troja/Ljungby har Mariestad fått smak på den absoluta toppen.

– Det skulle vara tufft att missa Allettan med den trupp vi har, det pratar vi inte ens om. Vi ska vara ett topplag.

– Vi kan inte komma närmare kvalserien än vad vi gjorde i år, vi spänner inte bågen lägre. Vi har inte målet allsvenskan uttalat som klubb, men vi är betydligt bättre förberedda nu än vad vi var förra gången vi gick upp.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *