”Det var en säsong som bara tog energi”

 ”Det var en säsong som bara tog energi”

Efter tre säsonger i Östersund har den resolute backen Kenny Källström brutit upp och satt siktet mot nya uppgifter.
– Jag har fått en del erbjudanden, säger han.

Säsongen som gick var riktigt tung för Östersund. Laget vann visserligen grundserien på målskillnad, men hade svårt att hitta en jämn nivå och floppade fullständigt i Allettan. Det blev en trist slutpunkt efter tre säsonger i klubben för försvararen Kenny Källström.

– Jag har försökt summera säsongen för mig själv många gånger, det var mycket som inte stämde, det var en tung säsong rakt över. Det kändes som att den bara tog energi, man fick aldrig någon utan var tvungen att jobba för den hela tiden. Vi fick inte ihop gruppen, konstaterar han.

Någonstans längs vägen stod det också klart för 27-åringen att den tredje säsongen i klubben skulle bli hans sista.

– Beslutet att röra mig vidare, det växte fram mer och mer under säsongen. Jag var inte motiverad att starta en säsong till i Östersund efter den här.

Med andra ord är en av ettans stabilare försvarare ute på marknaden.

– Jag har försökt få kontrakt i allsvenskan, det är inget jag hymlar om, men jag har inte fått hugg där än så vi får se om det blir något där eller i division ett. Ska jag spela i division ett, då ska det vara i en klubb med ambitioner.

Källström har redan tackat nej till bud från utlandet och ambitionen är att slå sig ner någonstans närmare hemtrakterna i Avesta än de knappa 50 mil som varit fallet under tiden i Östersund.

– Jag vill gärna bo där jag spelar hockey för att få de bästa förutsättningarna. Det kanske inte blir Dalarna, men någonstans därikring.

Ett spår tycks för tillfället vara lite hetare än andra.

– Jag har fått en del erbjudanden och jag har kommit lite längre med någon klubb. Det är inte konkret på papper än, men vi har börjat processen. Sen om det tar några dagar eller veckor innan det blir klart återstår att se.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *