Poängkungen: ”Jag vill tro att vi är ett lag som höjer oss”

 Poängkungen: ”Jag vill tro att vi är ett lag som höjer oss”

När Allettan drar igång i mellandagarna går Mariestad in i serien som en riktig joker. Ett av trumfkorten klubben har på hand är Douglas Lögdal, en av höstens mest framgångsrika spelare.
– Jag vill tro att vi är ett sådant lag som höjer sig ju bättre motstånd vi möter, säger spetsanfallaren.

Det kvittar egentligen i vilken statistik man väljer att titta. Mariestad-forwardens grundserie har varit en grundmurad succé från start till mål. Med sina 37 poäng (14+23) på 22 matcher vann han den västra seriens poängliga och var näst bäst i hela Hockeyettan (efter Huddinges Måns Krüger). Han gjorde flest assist och näst mest mål i västserien och var tillsammans med Östersunds Jonathan Tholander och Piteås Petter Mäkitalo den spelare som svarade för flest matchavgörande mål (fem stycken).

– Jag tror det handlar mycket om självförtroende, att jag hittat en trygghet i mig själv och i laget. Det är mycket som har fallit på plats den här säsongen. Det har trillat in, då är det lätt att spela, konstaterar poängkungen ödmjukt.

Då har vi inte ens nämnt att han tillsammans med lagkamraten Tobias Björklund toppade plus/minus-statistiken i serien med imponerande +24.

– Just det pratade vi faktiskt om inför sista matchen. Det är väl den statistik som det ligger mest sanning i om man ska jämföra alla. Det är lätt att bara stirra på poäng och missa helheten.

 

Fler ögon på sig
Men hösten är nu lagd till handlingarna. De gamla poängen räknas inte längre när det stundar en stentuff Alletta. Lögdal var med ifjol när Mariestad svajade efter jul och missade playoff på mållinjen.

– Vi hamnade i en djup svacka i Allettan ifjol och förhoppningsvis har vi lärt oss att man inte kan ha sådana dippar. Jag tror vi hade sex raka torsk då och det gjorde ju att vi inte räckte. Vi måste hitta en bättre jämnhet och jag tror att vår effektivitet kan hjälpa oss att vinna även jämna matcher.

– Rent offensivt tycker jag att vi är lite bättre den här säsongen, lite bredare. I år är det fler spelare som kan göra det och vi har varit lite mer effektiva, det har ju produktionen visat.

24-åringen spelade tre säsonger i Halmstad innan han anslöt till Mariestad och vet således vad som väntar när kommande motstånd kommer från den södra serien.

– Det är tuffa lag att möta. Det ska bli kul, men det är inte lätt att komma till Nybro och Kallinge och sådana ställen. Borta mot KRIF där kan det gå fort om man inte är vaken. När man åker till Ljungby och Kristianstad, då kanske man får vara nöjd med det lilla och verkligen fokusera på att göra rätt saker. Det blir 18 stenhårda matcher och det är det man vill ha.

Hur tror du att ni kommer stå er i den tuffa konkurrensen?
– Vi har en chans att komma högt upp. Jag har en bra känsla, jag vill tro att vi är ett sådant lag som höjer sig ju bättre motstånd vi möter.

Apropå att vara i topp, som så många andra i Hockeyettan strävar Douglas Lögdal givetvis mot Hockeyallsvenskan. Succéhösten där han gjort fler poäng än han tidigare gjort under en enskild hel säsong tjänar naturligtvis som gott försäljningsargument.

– Jag strävar uppåt men tycker att det är först nu, den här säsongen, som jag verkligen visat att jag kan vara med där. Att komma hit har varit ett snäpp upp så väl krav- som träningsmässigt jämfört med Halmstad. Det var lite anledningen att jag kom hit, klubben har gjort saker för att spelare ska kunna ta klivet tidigare, man kan utvecklas här.

– Jag hoppas att jag kanske fått några fler ögon på mig.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *