#35 Per Gustafsson

 #35 Per Gustafsson

”För mig ingår det att det är lite smärta, det kostar lite att vinna”

Han är en av ytterst få som varit med i HV71s samtliga fyra guldlag och har sin tröja i taket på Kinnarps Arena, men nu har Per Gustafsson givit sig ut i betydligt mer okänd terräng, som tränare för HC Dalen i Hockeyettan.

I Mjörnbergs Trashtalk berättar han om hur den extrema vinnarskalle han hade som spelare spiller över i rollen som tränare, om att ställa höga krav och vilka lärdomar han gjorde under sitt första år som seniortränare.

Han reflekterar över vilka tränare från den egna karriären han tagit störst intryck av, lyfter fram skräckexempel på ledarskapsfilosofier som absolut inte funkar och resonerar kring det faktum att det är många HV-profiler som jobbat med HC Dalen.

Den framgångsrika spelarkarriären och alla de skador som kantade den kommer också på tal. Gustafsson berättar om att spela SM-final med bruten fot, få ett slagskott på struphuvudet och att inte ens kunna ta sig ur sängen för egen maskin på morgnarna. Men framhärdar ändå i sin uppfattning att det är värt lite smärta för att få vinna.

Vi konstaterar att HV71 inte tagit sig förbi kvartsfinal sedan Pelle lade av, försöker lösa mysteriet varför det är så infernaliskt svårt att vinna på bortaplan och gräver djupare i historien kring varför Leif Boork en gång klev ut på isen i Kinnarps Arena.

Dessutom en känga till spelare som vänder upp ryggen när de är tacklingsbara och en farhåga att tacklingar kommer att försvinna från framtidens hockey.

Detta bland väldigt mycket annat i ett långt snack som ni hör via iTunes, Acast, i andra lämpliga poddappar (sök ”Mjörnbergs Trashtalk”) eller här:

Play

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *